WOKE

Het vanuit de Verenigde Staten overgewaaide fenomeen WOKE krijgt steeds meer vat op onze universiteiten, onze politiek en ons dagelijks leven.

Het idee achter WOKE is dat wij leven in een wereld van onderdrukkers en onderdrukten, waarbij de blanke heteroman de grootste onderdrukker is. Geprivilegieerd versus gemarginaliseerd, waarbij sommige groepen meer gemarginaliseerd zijn dan anderen. Mensen die zichzelf WOKE noemen vinden dat het hierom gerechtvaardigd is dat sommige groepen gediscrimineerd worden, zodat hiermee schuld wordt betaald van voorgaande generaties. Zo zouden blanken vandaag de dag schuld moeten betalen voor het slavernij van eeuwen geleden. Wij zien WOKE als een probleem, omdat het zorgt voor een tweedeling en mensen tegen elkaar opzet. Iedereen die hier kritiek op heeft wordt ‘gecanceld’. Ook als dit de mensen zijn waar zij voor zeggen op te komen, waaronder wij dus. WOKE is ook een vernietigende stroming die onze cultuur en vrijheid bedreigt. Het is totalitair en neemt religieuze vormen aan.

Wij denken voor onszelf en willen hier niet aan meewerken. Wij passen niet in het stramien van “lgbtqiap+” en willen ook niet gekoppeld worden aan bijvoorbeeld transactivisten en Black Lives Matter. Het is een dwingende ideologie die onze vrijheid van meningsuiting ernstig bedreigt en de samenleving alleen maar verder polariseert. Daarom zullen wij ons altijd blijven verzetten tegen deze ideologie. 

Lees Meer...

Marcus doet uitgebreid onderzoek naar wat woke is. Zijn bevindingen publiceren wij op onze website. Alle andere artikelen vind u onder opinie.