WAARDIGHEID

PRIDES schieten als paddenstoelen uit de grond. Het wordt gepresenteerd alsof dit nodig is en ons zou helpen geaccepteerd te worden.

“PRIDE” is Engels voor “TROTS”. Maar voor De Roze Leeuw heeft dit evenement helemaal niets met trots te maken. Het feest is enorm geseksualiseerd, waardoor wij worden gereduceerd tot een groep mannen waarbij het leven draait om seks met andere mannen, of vrouwen met vrouwen etc. Het schept een beeld alsof wij enkel met seks bezig zijn en dat beeld is niet een goed beeld. Het zorgt ervoor dat mensen het idee hebben dat wij hen iets door te strot duwen en dat zorgt juist voor aversie in plaats van acceptatie. Wij zijn gewone mensen, met gewone banen en gewone levens. Dát willen wij laten zien! Wij maken niet van onze seksualiteit onze hele identiteit. Wij staan voor ware trots!

Door onze algehele visie zijn wij in staat waardig door het leven te gaan. Dit gunnen wij iedereen! Daarom zijn al onze activiteiten hier uiteindelijk op gebaseerd en dienen zij ditzelfde doel.