JONGEREN

Vandaag de dag wordt er erg veel nadruk gelegd op seksualiteit en is er een eenzijdig beeld van homoseksuelen, lesbiennes en biseksuelen. Sommige jongeren durven daardoor niet meer uit de kast te komen, omdat zij zich schamen voor dit beeld.

Op scholen en in de media wordt momenteel erg veel de nadruk gelegd seksualiteit. Steeds meer mensen krijgen hier een afkeer van, omdat zij het idee hebben dat hen iets door de strot wordt geduwd. Mensen die voorheen geen problemen hadden met seksuele minderheden, krijgen dat op deze manier wel. Daarnaast is de berichtgeving erg eenzijdig en lijkt het alsof alle homoseksuelen, lesbiennes en biseksuelen een extravagante en losbandige levensstijl hebben. Dit zorgt ervoor dat sommige jongeren niet meer uit de kast durven te komen en wij dus terug de tijd ingaan. Regelmatig ontvangen wij berichten van jongeren uit conservatievere milieus, die in de kast blijven zitten omdat zij niet geassocieerd willen worden met het beeld dat nu bestaat.

De Roze Leeuw geeft deze jongeren een stem en biedt hen een platform om gelijkgestemden te ontmoeten. Daarnaast geloven wij dat met een meer nuchtere benadering, het makkelijker wordt om uit de kast te komen.