IMMIGRATIE

Al decennialang immigreren jaarlijks honderdduizenden mensen naar Nederland. Mensen die vaak uit heel andere culturen komen dan de onze.

Volgens sommigen is de multiculturele samenleving een verrijking. Mensen van verschillende culturen die in harmonie met elkaar leven is het ideaalbeeld. De realiteit is echter anders. Zeker voor ons als LHB. Wij ondervinden dagelijks hinder van “Nederlanders met een migratieachtergrond”. Wij worden uitgescholden, bespuugd, bedreigd of in elkaar geslagen. Het bewijs van slechte integratie. Maar in plaats van dit te benoemen en aan te pakken, wordt na elk incident de regenboogvlag uitgehangen. 

Daarnaast is het voor homoseksuelen, lesbiennes en biseksuelen in AZC’s ook moeilijk, aangezien zij nog meer te maken hebben met intimidaties en geweld. Het antwoord vanuit de politiek is om deze mensen apart op te vangen voor hun eigen veiligheid.

De Roze Leeuw vindt dat het tijd is om onze prioriteiten op orde te hebben. Dit betekent minder immigratie, betere integratie en niet homoseksuele vluchtelingen apart opvangen, maar diegenen die het voor hen onveilig maken de toegang tot Nederland ontzeggen.