Dodenherdenking 2024

Het Onmisbare Belang van Dodenherdenking

In een tijd waarin de wereld in snelle verandering is, ligt de waarde van het herinneren en respecteren van het verleden zwaarder op ons dan ooit tevoren. Dodenherdenking is niet louter een terugblik op tragische gebeurtenissen, maar vormt een cruciale brug tussen verleden en heden, tussen militairen en burgers.

We leven in een tijdperk waar vrede vaak als vanzelfsprekend wordt gezien. Maar hoe vaak staan we daadwerkelijk stil bij de echte kostbaarheid ervan? Onze geschiedenis is doordrenkt met verhalen van dappere individuen die hun leven hebben geriskeerd en opgeofferd voor de vrede die we nu genieten. Zij zijn de stille getuigen van het immense belang van vrede en vrijheid.

Onze veteranen vormen de levende herinneringen aan deze offers. Hun verhalen en ervaringen zijn een tijdscapsule, een waarschuwing en tegelijkertijd een boodschap van hoop. Ze herinneren ons eraan dat vrijheid niet gratis is. Het is dan ook onze plicht als samenleving om te luisteren, te leren en te danken.

In het koesteren van vrede mogen we nooit vergeten dat dodenherdenking niet alleen gaat over stilstaan bij het verleden. Het is een erkenning van offers, een belofte om niet te vergeten en een kans om bruggen van begrip en dankbaarheid te bouwen. Wij zetten deze traditie met respect en toewijding voort. 

Delen:

Picture of Erik Havenaar

Erik Havenaar

Erik Havenaar is voorzitter van Stichting De Roze Leeuw. Doet aan Krav-Maga, boksen en fitness.

Meer om te lezen..

anti immigratie de roze leeuw

Ds. Ron > Geen Plan…!

Geen plan….. Onlangs hoorde ik dat iemand toegaf dat er in onze landen sprake is van een zekere verschuiving in de samenstelling van de bevolking.

Inschrijven voor de nieuwsbrief

nieuwsbrief

DONATIE
Stichting De Roze Leeuw krijgt geen subsidie van het rijk en dat willen wij ook niet omdat dit zou bepalen wat wij moeten zeggen en doen. Daarom zijn wij helemaal hankelijk van particuliere donaties. 

Wilt u bijdragen aan de werkzaamheden van De Roze Leeuw? Dan kunt u een donatie maken via bankoverschrijving.

Doneert u meer dan €50,-? dan kunt u zich inschrijven als ”Vriend van De Roze Leeuw”. Een speciaal programma voor onze donateurs. Inschrijven kan hier: inschrijven.

Details: 
T.n.v. Stichting De Roze Leeuw
IBAN: NL28 INGB 0007 3208 82