Press conference Uitgesproken

UITGESPROKEN

Het is even wat stil geweest rond De Roze Leeuw, ook wat onze columns betreft.
Zijn we soms uitgepraat met elkaar? Dat denk ik niet. Nog lang niet! Wel kampen we allemaal met wat drukte, en in mijn geval ook met wat ziekte.

Maar we zijn er weer. Een nieuwe Roze Leeuw-activiteit staat op stapel in Utrecht, komende zondagavond. Welkom, zou ik zeggen. Geef je op, langs de gebruikelijke weg. We zijn niet uitgepraat bij De Roze Leeuw. We zijn wel uitgesproken. We hebben een mening. Standpunten over dingen. We dragen een levensstijl uit. We maken welbewust onze keuzes en komen daarvoor uit.

En dat levert ‘uitgesproken’ voorstanders op. Maar ook ‘uitgesproken’ tegenstanders. Óf men vindt ‘De Roze Leeuw’ geweldig! Óf men vindt ons helemaal, maar dan ook helemaal niets..!

Van dat ‘uitgesproken’ zijn, zijn we ons alleszins bewust. Het geeft ons een extra, en ook wel zware verantwoordelijkheid. Een verantwoordelijkheid ten opzichte van onze medestanders. Die zich immers aan ons hebben toevertrouwd, ons beschouwen als een warm nest van gelijkgestemden, waar zij zich thuis voelen en ook willen blijven voelen.

Maar ook een verantwoordelijkheid ten opzichte van onze ‘tegenstanders’. Met telkens de vraag of we hen wel recht doen, of we hen niet onbedoeld beschadigen of kwetsen, en daarmee hun niet altijd malse kritiek daarmee niet ook uitlokken. Hoe we onze eerlijke intenties (want dat zijn het) op een goede manier voor het voetlicht kunnen brengen.

Soms nemen we ons daarom ook wel voor om maar eventjes een tijdje te zwijgen. Niet omdat we uitgepraat zijn. Maar omdat uitgesproken zijn af en toe ook wel vermoeiend is.

Maar het zwijgen is niet voor lang.
De Roze Leeuw zal weer van zich laten horen in de komende tijd.

Ron.

Delen:

Meer om te lezen..

Driehonderdvijfendertigjarige Oorlog

335 jaar oorlog

De 335 jarige Oorlog De 335 jarige Oorlog tussen Nederland en de Scilly-eilanden is een fascinerend en vaak over het hoofd gezien stukje geschiedenis, dat

Israël verdient onze steun

Israël verdient onze steun

Israël verdient onze steun En daar was hij dan: de lang verwachte aanval van Iran op Israël. Het was afgelopen nacht. Gelukkig was Israël voorbereid,

Nationale Christiaan Huygensdag

Christiaan Huygens, geboren op 14 april 1629 in Den Haag, Nederland, was een veelzijdige en invloedrijke wetenschapper tijdens de Gouden Eeuw van Nederland. Hij wordt vooral herinnerd vanwege zijn baanbrekende werk op het gebied van wiskunde, natuurkunde, en astronomie.

Nationale Vincent van Goghdag

Vincent van Gogh is een van de meest iconische en invloedrijke kunstenaars uit de 19e eeuw. Zijn leven was doordrenkt van passie, doorzettingsvermogen en tragiek, en zijn kunstwerken hebben een blijvende indruk achtergelaten op de wereld.

Inschrijven voor de nieuwsbrief

nieuwsbrief

DONATIE
Stichting De Roze Leeuw krijgt geen subsidie van het rijk en dat willen wij ook niet omdat dit zou bepalen wat wij moeten zeggen en doen. Daarom zijn wij helemaal hankelijk van particuliere donaties. 

Wilt u bijdragen aan de werkzaamheden van De Roze Leeuw? Dan kunt u een donatie maken via bankoverschrijving.

Doneert u meer dan €50,-? dan kunt u zich inschrijven als ”Vriend van De Roze Leeuw”. Een speciaal programma voor onze donateurs. Inschrijven kan hier: inschrijven.

Details: 
T.n.v. Stichting De Roze Leeuw
IBAN: NL28 INGB 0007 3208 82