Verkiezingsuitslag, PVV, Wilders, conservatieve homo

Verkiezingsuitslag: het volk heeft gesproken.

Zo, het volk heeft woensdag gesproken. En de aap is uit de mouw. Met die aap bedoel ik niet Wilders en zijn PVV. Die feliciteer ik met zijn eclatante overwinning bij deze verkiezingen.

De aap betreft de reacties van met name de linkse partijen. Die zijn ongemeen zuur. Het blijken slechte verliezers. De uitslag wordt natuurlijk betreurd, maar nergens blijkt er iets van zelfreflectie. Men doet alsof Nederland een ramp getroffen heeft, en daarmee gaat het beschuldigen in de richting van de PVV en andere rechtse partijen onverminderd door.

Bepaalde linkse organisaties kondigden voor donderdagavond demonstraties tegen de verkiezingsuitslag aan. In mijn beleving zijn dat dus demonstraties tegen de wil van het Nederlandse volk en dus tegen de democratie als zodanig.

Democratie is voor links blijkbaar alleen leuk wanneer zij zelf aan de winnende hand zijn. Mevrouw Kaag sprong er destijds zelfs voor op de tafel. Maar nu zijn de druiven zuur, de gezichten zuur en de reacties dus ook. Men kruipt het liefst onder tafel.

De Roze Leeuw is blij met deze verkiezingsuitslag. Rondvraag onder diverse betrokkenen geeft aan dat we allemaal verschillend gestemd hebben. Dus het is bij ons niet bepaald ‘koekoek één zang’, en dat zou ook niet goed zijn.

Grootste gemene deler is wel, dat we tevreden zijn dat de partijen die ‘woke’ in hun vaandel hebben staan, een flinke klap hebben ontvangen. En of het nu de dwang in de coronatijd is, de stikstofhetze tegen boeren en vissers, de klimaatgekte, de massa-immigratie, de genderidiotie, het slavernij- en zwarte pietgedram, de toeslagenaffaire, de aardbevingsschade-afwikkeling in Groningen of de eenzijdige geopolitiek is geweest die de mensen anders hebben doen stemmen: dat maakt ons niet uit. Ze hebben alle te maken met het cancelen van andersdenkenden. En dat blijken de mensen nu zat te zijn.

Wij waren dat al lang zat…!

Voorheen was er nogal eens wat schaamte bij mensen om op partijen als de PVV te stemmen. Die schaamte is men blijkbaar voorbij en dat is goed. Ieder mag stemmen wat hij of zij wil, komt daar ook rond voor uit, en dat is alleen maar goed.

De Roze Leeuw houdt van deze vrijheid. Daar willen we graag met elkaar voor instaan. Het volk heeft gesproken. En nu moeten we maar zien wat er van komt.


Ds. Ron

Delen:

Meer om te lezen..

Kabinet Schoof

Premier Schoof

Hij doet het goed De Roze Leeuw heeft de debatten van de afgelopen dagen op de voet gevolgd en ook goed gekeken naar onze nieuwe

Inschrijven voor de nieuwsbrief

nieuwsbrief

DONATIE
Stichting De Roze Leeuw krijgt geen subsidie van het rijk en dat willen wij ook niet omdat dit zou bepalen wat wij moeten zeggen en doen. Daarom zijn wij helemaal hankelijk van particuliere donaties. 

Wilt u bijdragen aan de werkzaamheden van De Roze Leeuw? Dan kunt u een donatie maken via bankoverschrijving.

Doneert u meer dan €50,-? dan kunt u zich inschrijven als ”Vriend van De Roze Leeuw”. Een speciaal programma voor onze donateurs. Inschrijven kan hier: inschrijven.

Details: 
T.n.v. Stichting De Roze Leeuw
IBAN: NL28 INGB 0007 3208 82