neon rainbow chess Het gevaar van je laten gebruiken door Woke

Woke links heeft een lange geschiedenis van het gebruiken van minderheden als politiek schild, waarbij de Joodse gemeenschap ooit favoriet was voor kritiek op rechts. Dezelfde strategie wordt toegepast middels homoseksuelen, die zich laten gebruiken voor politieke doeleinden, ongeacht de daadwerkelijke belangen van deze ideologie. Wanneer gaan homoseksuelen erkennen dat hun ware vrijheid ligt in het niet langer fungeren als pionnen in het politieke schaakspel van woke links?

Lang waren de Joden een van de favoriete slachtoffergroepen van woke links om rechts mee te bekritiseren. Als een opmerking ook maar een beetje antisemitisch geïnterpreteerd kon worden, tuimelden progressieve politici over elkaar heen om deugpunten te scoren. De recente escalatie tussen Israël en de Palestijnen heeft echter laten zien hoe snel dit kan veranderen. Eens het paradepaardje van woke links, worden Joden nu min of meer aan hun lot overgelaten. Dit is niet nieuw, noch is het verrassend, toch laat de gay community zich nog steeds gebruiken voor dergelijke doeleinden en planten zodoende een tijdbom onder hun eigen bestaansrecht.

Toen Thierry Baudet in 2021 de manier waarop Nederland omging niet-gevaccineerden vergeleek met de Holocaust, klopten veel Joodse organisaties zo snel als zij konden bij progressieve media aan, om aan te geven dat dergelijke vergelijkingen écht niet konden. Ironisch genoeg zijn het nu dezelfde media waarin nu zonder een greintje gewetenswroeging een platform wordt geboden aan radicale anti-Israël retoriek. Israël en Joden zijn dan misschien niet helemaal hetzelfde, maar ik denk niet dat de mensen die Israël tot op het bot haten dat wat interesseert, anders zouden Joodse scholen in Amsterdam nu niet zwaar bewaakt moeten worden.

Wanneer gaan homoseksuelen nu eens beseffen dat hen, zolang zij zich blijven laten gebruiken door woke links, hetzelfde lot wacht?

Op dit moment worden nog steeds hordes mensen naar Europa geïmporteerd, mensen die homoseksuelen zien als smerige beesten die van daken afgegooid horen te worden. Woke schrijft echter voor dat deze mensen onderdrukt zijn en daarom niks fout kunnen doen. Dat het geweld op homoseksuelen vandaag de dag vooral uit die hoek komt hebben we het liever niet over, zie Rutger Groot-Wassink (van het oh zo progressieve GroenLinks) en zijn plotseling verdwenen rapport over geweld tegen homoseksuelen vanuit vooral de Marokkaanse gemeenschap. Het zegt al genoeg waar homoseksuelen op de slachtoffer ranglijst staan als het er echt op aankomt.

Nu woke links klaar is met het huilen over toenemend antisemitisme, niemand het meer heeft over feminisme, Black Lives Matter niet meer relevant is en iedereen de vlag van Oekraïne uit zijn Twitter profiel heeft verwijderd, is het de vraag wanneer besloten wordt dat homohaat ook niet langer meer echt een bruikbaar issue is.

Bruikbaar is waar hier de nadruk op gelegd moet worden, want het gebruiken van minderheden als schild is hoe woke links handelt. Waarom werd Thierry Baudet tegenover de non-binaire Bram gezet? Zodat Rob Jetten kon laten zien hoe zijn partij toch wel heel erg deugt. Kan Bram ook bij D66 aankloppen als hij in elkaar wordt geslagen door een Marokkaan of vluchteling, omdat zij een man die graag een oogschaduw draagt niet zien als non-binair, maar als gedrag dat afgestraft moet worden? Waarschijnlijk alleen zolang hij zegt dat het de schuld is van de Nederlandse systematiek, over de echte oorzaak zal hij moeten zwijgen. 

regenboog mensen Het gevaar van je laten gebruiken door Woke

Zolang homoseksuelen in de pas lopen kunnen zij deze zogenaamde steun genieten, maar waag het eens om dat niet te doen: De Roze Leeuw is hier een mooi voorbeeld van. Niet mee doen met het toneelstukje van woke links betekent dat je een afvallige bent, vol met “geïnternaliseerde homohaat”. 

Waarom hebben homoseksuelen het vandaag de dag goed in Nederland? Omdat de gemiddelde Nederlander geen enkel probleem heeft met homoseksualiteit. De gemiddelde Nederlander is dan ook waar de homoseksueel zijn toevlucht zal moeten zoeken als progressief links besluit dat de homohaat van vluchtelingen er minder toe doet dan de veiligheid van homoseksuelen. De Nederlandse homoseksueel heeft toch te veel privileges en moet eigenlijk niet zo zeuren.

Homoseksuelen worden door links alleen gedoogd omdat ze zich laten gebruiken voor hun politieke agenda, niet omdat woke links het ooit ook maar echt interesseerde of het goed met homoseksuelen zou gaan of niet. Als dat de prioriteit was zouden er tegenwoordig niet zulke ontzettend gevaarlijke problemen in de gay community zijn, zoals de normalisatie van HIV, het buitensporig hoge drank en drugs gebruik, noch het geweld waar zij vandaag de dag nog steeds mee te maken hebben.

Delen:

Foto van Daryl Dekking

Daryl Dekking

Daryl is onderzoeker bij De Roze Leeuw. Werkt samen met Marcus en schrijft over zijn eigen ideeën en ervaringen.

Meer om te lezen..

Kabinet Schoof

Premier Schoof

Hij doet het goed De Roze Leeuw heeft de debatten van de afgelopen dagen op de voet gevolgd en ook goed gekeken naar onze nieuwe

Inschrijven voor de nieuwsbrief

nieuwsbrief

DONATIE
Stichting De Roze Leeuw krijgt geen subsidie van het rijk en dat willen wij ook niet omdat dit zou bepalen wat wij moeten zeggen en doen. Daarom zijn wij helemaal hankelijk van particuliere donaties. 

Wilt u bijdragen aan de werkzaamheden van De Roze Leeuw? Dan kunt u een donatie maken via bankoverschrijving.

Doneert u meer dan €50,-? dan kunt u zich inschrijven als ”Vriend van De Roze Leeuw”. Een speciaal programma voor onze donateurs. Inschrijven kan hier: inschrijven.

Details: 
T.n.v. Stichting De Roze Leeuw
IBAN: NL28 INGB 0007 3208 82