Baudet Jetten Non binair

Je weet niet waar je naar zit te kijken, als je het debat op NPO 3 ziet tussen Rob Jetten en Thierry Baudet. Ik dacht direct aan het ‘Theater van de Lach’ dat decennia geleden door John Lanting op tv werd gebracht. Maar om zich dat te herinneren moet men ietwat op leeftijd zijn. Voor de jongeren onder ons: het was één grote klucht, vol open deuren. Zo ook dit ‘debat’.

Baudet werd niet alleen met Jetten geconfronteerd, wat mij persoonlijk op zich al een bezoeking lijkt, maar ook met zes jongeren die stuk voor stuk geen Baudet-fans bleken. Dit presteert de NPO vaker: wanneer een rechtse politicus het strijdtoneel betreedt, vindt hij of zij steevast niet alleen zijn tafelgenoten, maar ook een groot deel van het publiek tegen zich. Voorheen – en ik denk nog steeds – overkwam dit met name ook politici van gelovig christelijken huize. Altijd die vilein aanvallende vragen tegenover je, en zelden je zinnen mogen afmaken.

Nu werd ene Bram ten tonele gevoerd. Een jongere van 24. Ik weet niet hoe lang men tegenwoordig ‘jongere’ blijft, maar ik meen dat men op zijn 21-ste meerderjarig is, hoewel dezer dagen die grens al op 18 blijkt te liggen. En er gaan zelfs geluiden op om de leeftijd om te mogen stemmen naar 16 te verlagen. Want op die leeftijd weet men al wat men wil en waarom. Zegt men.

Maar ons Brammetje werd met tuinbroek en al opgevoerd als kwetsbaar, getuige ook de handen die de presentatrice al heel gauw om zijn schouders legde.

Ik schrijf met opzet ‘ten tonele gevoerd’ en ‘opgevoerd’, want het was fake, wat ik je bram! Pardon, ‘brom’!

Baudet Jetten Non binair

Bram ontvangt doodsbedreigingen via internet. Want Bram identificeert zich als non-binair. Bram vraagt Baudet of die zich verantwoordelijk voelt voor die bedreigingen, om wat hij en zijn partij allemaal zeggen. Wat je verder ook van Baudet en FvD vindt: de reactie van Baudet is meesterlijk.

Hij reageert invoelend, zegt het ook vreselijk te vinden dat Bram bedreigd wordt. Maar hij gelooft niet dat non-binair bestaat. Net zoals aliens niet bestaan. Je kunt je wel zo voelen, maar daarmee ben je het nog niet. Baudet maakt ook terecht duidelijk onderscheid tussen holebi’s, waarbij het gaat om seks, en de transgenderbeweging, waarbij men door verminking van het lichaam niet meer seks kan hebben. En waarbij kinderen al op heel jonge leeftijd de vraag krijgen of zij zich wel thuis voelen in hun eigen lichaam. Daar is Baudet op tegen.

En hij voelt zich beslist niet verantwoordelijk voor de bedreigingen die Bram ontvangt.

Nu, denk je dan als kijker: klaar! Volgend onderwerp. Maar dat is natuurlijk niet de bedoeling. De bedoeling is dat Jetten als overwinnaar uit de strijd komt. En die begint dus een tirade tegen Baudet, over hoe schandelijk de enge taal is die Baudet en de zijnen uitslaan over homo’s, transgenders, non-binairen etc. En dat die taal de veiligheid van de lhbtiq+ gemeenschap in gevaar brengt. En dat Jettens partij die veiligheid natuurlijk wel garandeert. Bla-bla-bla…. Het is verkiezingstijd, per slot van rekening.

Trappen wij hier in, als homo’s van De Roze Leeuw? Dat dacht ik toch niet!! Ik stel maar wat kritische vragen. Waarom mag je niet vinden dat non-binair niet bestaat? Wetenschappelijk is daar immers het laatste woord nog lang niet over gezegd.

Waarom mag je het terechte onderscheid tussen de eerste drie letters (lhb) en de rest van het alfabet (t enzovoorts) niet maken? Het gaat wel degelijk over andere dingen.

Baudet Jetten Non binair

Waarom worden daarmee homo’s zoals wij direct gekoppeld aan de hele transbeweging, en daarmee de slachtoffercultuur van woke ingetrokken, waar wij als Roze Leeuwen weinig mee van doen (willen) hebben)?

Waarom wordt iemand die hierover een andere mening heeft meteen verantwoordelijk gemaakt voor de bedreigingen die lhbtiq+-ers ontvangen? Is wel eens onderzocht uit welke hoek die bedreigingen komen, en wat de oorzaak en het motief van die bedreigingen is?

Waarom nemen de verantwoordelijken de eenzijdigheid en partijdigheid van de NPO nog steeds voor lief? Die partijdigheid is immers stuitend, en is zo langzamerhand zo doorzichtig dat het een grote klucht lijkt.

En voor ons de hoofdvraag:
Waarom nu ons weer (want Jetten noemt in zijn tirade ook ‘homo’s’) zo naar voren schuiven als kwetsbare en zielige mensen?

Wij hoeven de bescherming die Jetten en de zijnen ons willen bieden niet. Wij hoeven ook geen arm van een presentatrice om onze schouders. We hebben het zeker niet nodig om als sneuneus een toneelstukje op te voeren waar ieder weldenkend mens van in de lach schiet.

Wij homo’s van De Roze Leeuw redden ons zelf heel prima. ‘Vrijgevochten’, zoals Baudet terecht zei. En dat niet met steun van de overheid, maar op eigen kracht. We hebben in Nederland niks te klagen. En o ja, wij worden op internet ook wel eens met de dood bedreigd, maar dat komt dan meestal uit kringen waar Jetten zich wel eens verantwoordelijk voor zou mogen voelen: zij die alles wat conservatief en niet-links is verfoeien.

Trouwens: ook de zielige Bram blijkt achteraf zichzelf prima te redden. Hij is helemaal geen kwetsbare jongere, maar een agressieve woke-activist.

Eén groot toneelstuk. Theater van de Lach. Later in de week hoorden we hoe ons volk wel vaker bedrogen is. Zoals rond de oliecrisis van 1973, die lang niet zo erg was als onze regering toen deed voorkomen. Maar de regering speelde het spel met benzine op de bon en autoloze zondagen, om de Arabieren te vriend te houden. En de media speelden het spelletje mee.

Er is niets nieuws onder de zon. Wees niet woke, maar klaarwakker.

Ron

Delen:

Meer om te lezen..

DE REGENBOOGLOBBY, DEEL 4: DE ESG-SCORE

De oorspronkelijke homo-lobby ging over gelijke rechten en acceptatie van homo’s, lesbo’s en biseksuelen. Inmiddels gaat de beïnvloeding van politiek en de publieke opinie over

In gesprek op Internet

De oorlog in Israël en de Gazastrook houdt momenteel menigeen bezig. En iedereen heeft daar wel zo een mening over. Ik ook. Niet dat ik

ERASMUS

Erasmus & De Lof Der Zotheid

“Erasmus van Rotterdam: De Tijdloze Renaissance van een Denker” In het levendige Rotterdam van de late 15e eeuw, toen de flonkerende vonk van de Renaissance

Lezing Paul Cliteur, Groningen

Lezing Paul Cliteur Groningen In een recente lezing te Groningen, onderstreepte professor Paul Cliteur het cruciale belang van een open debat, vooral binnen de academische

Inschrijven voor de nieuwsbrief

nieuwsbrief

DONATIE
Stichting De Roze Leeuw krijgt geen subsidie van het rijk en dat willen wij ook niet omdat dit zou bepalen wat wij moeten zeggen en doen. Daarom zijn wij helemaal hankelijk van particuliere donaties. 

Wilt u bijdragen aan de werkzaamheden van De Roze Leeuw? Dan kunt u een donatie maken via bankoverschrijving.

Doneert u meer dan €50,-? dan kunt u zich inschrijven als ”Vriend van De Roze Leeuw”. Een speciaal programma voor onze donateurs. Inschrijven kan hier: inschrijven.

Details: 
T.n.v. Stichting De Roze Leeuw
IBAN: NL28 INGB 0007 3208 82