Regenboogakoord Zeeland Gewoon acceptatie, van onderop!

Soms zijn er van die berichtjes waar ik blij van word. 

Zo las ik bij NieuwRechts een interview met Christine Govaert, statenlid van BBB in de provincie Zeeland. In die provincie heeft de BBB het Regenboogakkoord, zoals voorgesteld door COC Zeeland, níet ondertekend. En haar argumentatie bevalt mij:

een Regenboogakkoord is van bovenaf opgelegd; het wordt politiek gemaakt; er is duidelijk niet overlegd met de achterban.

Wat BBB wil: geen discriminatie, maar gewoon acceptatie van een ieder. Daarbij niets opleggen, maar iedere gemeente binnen de provincie haar eigen tempo laten houden. En aan de LHBT‘ers in de provincie is door BBB zelf gevraagd waar nu echt behoefte aan is. 

Nu, dan blijkt dat er helemaal geen behoefte is aan een ‘Regenboogakkoord’!

Geweldig! Dit is nu precies hoe De Roze Leeuw hier in staat. We zijn blij dat ons standpunt in dezen steeds meer gedeeld blijkt te worden. 

Gewoon acceptatie, van onderop. En verder geen gedoe!

#RON

Delen:

Meer om te lezen..

DE REGENBOOGLOBBY, DEEL 4: DE ESG-SCORE

De oorspronkelijke homo-lobby ging over gelijke rechten en acceptatie van homo’s, lesbo’s en biseksuelen. Inmiddels gaat de beïnvloeding van politiek en de publieke opinie over

In gesprek op Internet

De oorlog in Israël en de Gazastrook houdt momenteel menigeen bezig. En iedereen heeft daar wel zo een mening over. Ik ook. Niet dat ik

ERASMUS

Erasmus & De Lof Der Zotheid

“Erasmus van Rotterdam: De Tijdloze Renaissance van een Denker” In het levendige Rotterdam van de late 15e eeuw, toen de flonkerende vonk van de Renaissance

Inschrijven voor de nieuwsbrief

nieuwsbrief

DONATIE
Stichting De Roze Leeuw krijgt geen subsidie van het rijk en dat willen wij ook niet omdat dit zou bepalen wat wij moeten zeggen en doen. Daarom zijn wij helemaal hankelijk van particuliere donaties. 

Wilt u bijdragen aan de werkzaamheden van De Roze Leeuw? Dan kunt u een donatie maken via bankoverschrijving.

Doneert u meer dan €50,-? dan kunt u zich inschrijven als ”Vriend van De Roze Leeuw”. Een speciaal programma voor onze donateurs. Inschrijven kan hier: inschrijven.

Details: 
T.n.v. Stichting De Roze Leeuw
IBAN: NL28 INGB 0007 3208 82