SNELWEGBLOKKADE

Rebellen op de Snelweg? Nee, Dank je! Ontdek Hoe Echt Nederlands Initiatief het Verschil Maakt!

In de rijke Nederlandse cultuur heeft onze natuur en erfgoed altijd een speciale plek ingenomen. Onze rivieren, kanalen, bossen en polders vertellen verhalen van generaties die leefden in harmonie met de omgeving. Vroeger, nog niet zo lang geleden, was elke stad in wezen een zelfvoorzienende gemeenschap. De bakker, de slager, de boer; ze waren allemaal binnen handbereik.

Lokale productie betekende niet alleen een verminderde ecologische voetafdruk, maar ook producten die verser en voedzamer waren. Men leefde met wat het seizoen bood, zonder de luxe van zomergroenten in de winter. Deze directe verbinding met het land en onze voeding is in schril contrast met de verwarrende routes die sommige producten nu afleggen – geteeld in één continent, verpakt in een ander, en verkocht in een derde. Een onthutsend verschijnsel in onze moderne consumptiemaatschappij.

Recentelijk zijn ook onze straten en snelwegen het toneel geworden van onrust en controverse door acties zoals de blokkade in Den Haag. Dergelijke extremen zijn niet alleen onwettig, maar overschaduwen ook de essentiële boodschap over milieu en klimaat. Stichting De Roze Leeuw gelooft dat verandering begint bij individuele en gemeenschapsacties die diep verankerd zijn in respect voor zowel de natuur als de wet.

SNELWEGBLOKKADE

Stel je een zaterdagochtend voor waarin families zich verzamelen om zwerfvuil te verzamelen in hun lokale park. Ouders leren hun kinderen het belang van het behoud van de natuur, terwijl jongeren hun buren helpen met boodschappen om onnodige ritten naar de supermarkt te vermijden. In deze wereld gaan we verder dan passief protesteren; we nemen actief deel aan het vormgeven van een groenere toekomst.

Het verminderen van onze ecologische voetafdruk kan zo eenvoudig zijn als kiezen voor minder verpakkingsmateriaal of het koken van eten dat je over een langere tijd kan gebruiken. Een goede manier om eten voor een langere tijd houdbaar te maken is met wecken. Deze acties, hoewel op het eerste gezicht klein, hebben een cumulatieve impact. Als miljoenen Nederlanders ervoor kiezen om bewuster te leven, kan de impact op ons milieu significant zijn.

Consistentie in onze reactie op burgerlijke ongehoorzaamheid, of het nu gaat om snelwegblokkades of boerenprotesten, is essentieel. Er moet één maatstaf zijn voor iedereen, zonder dubbele standaarden. We kunnen en moeten onze stem laten horen zonder de openbare orde en veiligheid te verstoren.

wecken van eten

Innovatie en onderwijs zullen ook cruciale rollen spelen in onze toekomstige groene inspanningen. Door jongere generaties uit te rusten met de kennis en vaardigheden om duurzame keuzes te maken, en door technologie te gebruiken om duurzaamheid te bevorderen, kunnen we een wereld creëren waarin respect voor de natuur hand in hand gaat met moderne vooruitgang.

De Roze Leeuw is er trots op een voorbeeld te zijn van hoe gemeenschappen kunnen samenkomen om positieve verandering te bevorderen. Door samen te werken, respect te tonen voor onze wetten en cultuur, en te kiezen voor constructieve actie boven polarisatie, kunnen we een Nederland bouwen dat zowel verenigd als groen is.

Actie is de grondslag van alle succes,” zei Pablo Picasso. Als we deze wijsheid ter harte nemen en gezamenlijk actie ondernemen, kunnen we het verschil maken en een positieve verandering teweegbrengen in onze gemeenschappen en voor onze planeet. Laten we samenwerken en deze woorden in praktijk brengen.

Delen:

Erik Havenaar

Erik Havenaar

Erik Havenaar is voorzitter van Stichting De Roze Leeuw. Doet aan Krav-Maga, boksen en fitness.

Meer om te lezen..

Nationale Piet Heindag

Piet Hein was een Nederlandse luitenant-admiraal, bekend om zijn opmerkelijke bijdragen tijdens de Tachtigjarige Oorlog en de Nederlandse Zeeoorlogen in de 17e eeuw. Geboren op 25 november 1577 in Delfshaven, Rotterdam. Hein was een zeer bekwame en gedurfde marinecommandant.

Verkiezingsuitslag: het volk heeft gesproken.

Bepaalde linkse organisaties kondigden voor donderdagavond demonstraties tegen de verkiezingsuitslag aan. In mijn beleving zijn dat dus demonstraties tegen de wil van het Nederlandse volk en dus tegen de democratie als zodanig.

Inschrijven voor de nieuwsbrief

nieuwsbrief

DONATIE
Stichting De Roze Leeuw krijgt geen subsidie van het rijk en dat willen wij ook niet omdat dit zou bepalen wat wij moeten zeggen en doen. Daarom zijn wij helemaal hankelijk van particuliere donaties. 

Wilt u bijdragen aan de werkzaamheden van De Roze Leeuw? Dan kunt u een donatie maken via bankoverschrijving.

Doneert u meer dan €50,-? dan kunt u zich inschrijven als ”Vriend van De Roze Leeuw”. Een speciaal programma voor onze donateurs. Inschrijven kan hier: inschrijven.

Details: 
T.n.v. Stichting De Roze Leeuw
IBAN: NL28 INGB 0007 3208 82