Pieter Willen doet Krav Maga met De Roze Leeuw

Het Belang van Sport en Zelfverdediging voor Jongeren: De Missie van De Roze Leeuw

De Roze Leeuw benadrukt het belang van sport en een actief leven. Voorbij de bekende voordelen voor de gezondheid – zoals verbeterde cardiovasculaire functie, sterkere botten en betere mentale welzijn – biedt sport een ruimte voor jongeren om discipline, teamwerk en doorzettingsvermogen te leren. En in deze tijden van verhoogd geweld op straat is er een toegevoegde urgentie. De jongens van De Roze Leeuw hebben de waarde van boksen en krav maga ingezien, niet alleen als sporten, maar ook als middelen om zichzelf te verdedigen in potentieel gevaarlijke situaties.

De realiteit is dat de straten niet altijd veilig zijn. Het vermogen om jezelf en anderen te beschermen is van onschatbare waarde. Daarom is De Roze Leeuw trots om aan te kondigen dat ze vanaf volgend jaar lente bokslessen zullen introduceren. Hierdoor krijgen jongeren niet alleen een nieuwe sport om te leren, maar ook cruciale vaardigheden die hun zelfvertrouwen vergroten en hen voorbereiden op de uitdagingen van het leven.

In een tijdperk waar passiviteit gemakkelijk de norm kan worden, staat De Roze Leeuw op de voorgrond van positieve verandering, door jongeren aan te moedigen actief te zijn en zichzelf te versterken tegen de uitdagingen van de moderne wereld.

Mentaal voelde ik me als een leeuw die eindelijk uit zijn kooi was gelaten. De wereld leek helderder, de uitdagingen kleiner, en mijn zelfvertrouwen bereikte hoogten die ik nooit voor mogelijk had gehouden.
2023 09 20 19h38 49 Het Belang van Zelfverdediging
Pieter W.
Kwam De Roze Leeuw tegen op Twitter.

Delen:

Picture of Erik Havenaar

Erik Havenaar

Erik Havenaar is voorzitter van Stichting De Roze Leeuw. Doet aan Krav-Maga, boksen en fitness.

Meer om te lezen..

anti immigratie de roze leeuw

Ds. Ron > Geen Plan…!

Geen plan….. Onlangs hoorde ik dat iemand toegaf dat er in onze landen sprake is van een zekere verschuiving in de samenstelling van de bevolking.

Inschrijven voor de nieuwsbrief

nieuwsbrief

DONATIE
Stichting De Roze Leeuw krijgt geen subsidie van het rijk en dat willen wij ook niet omdat dit zou bepalen wat wij moeten zeggen en doen. Daarom zijn wij helemaal hankelijk van particuliere donaties. 

Wilt u bijdragen aan de werkzaamheden van De Roze Leeuw? Dan kunt u een donatie maken via bankoverschrijving.

Doneert u meer dan €50,-? dan kunt u zich inschrijven als ”Vriend van De Roze Leeuw”. Een speciaal programma voor onze donateurs. Inschrijven kan hier: inschrijven.

Details: 
T.n.v. Stichting De Roze Leeuw
IBAN: NL28 INGB 0007 3208 82