doktermo1, uniformparels

Onlangs was er commotie over het besluit om bij de Nederlandse politie geen religieuze uitingen zoals hoofddoekjes, kruisjes en keppeltjes toe te staan.

Nu ben ik persoonlijk zeer religieus, maar ik kan volledig achter dit besluit staan. Een uniform hoort uniformiteit, en dus neutraliteit uit te stralen. Want alleen dan kan iedereen het gezag dat bij de politie hoort ook voluit aanvaarden.

Iedere partijdigheid, al is het in het dragen van een geloofskenmerk, doet daar afbreuk aan. Het maakt de persoon van de drager te individueel, en dus de woorden en daden van de betreffende politieambtenaar veel te persoonlijk.

Hij moet spreken en handelen namens de overheid, niet namens zichzelf. Hetzelfde ben ik van mening wanneer het om militaire uniformen gaat. Een militair handelt voor vorst en vaderland. Zijn of haar kleding moet het gezag uitstralen dat bij die functie past. De individuele persoon van de drager valt achter het uniform weg, en dat is goed. Ik kan mij gigantisch ergeren wanneer van zo’n uniform misbruik wordt gemaakt.

doktermo1, uniformparels

Zo kun je op Tiktok video’s van een zekere ‘Dokter Mo’ tegenkomen. Een militair, zichtbaar in uniform, die openlijk reclame maakt voor pride en de regenboogvlag, en zich regelmatig uitdagend hult in vrouwenkleren. Gezien het aantal views en likes smult het publiek daar blijkbaar van.

Nu moet iedereen zelf weten wat hij doet in zijn vrije tijd. Sommige mannen kicken er nu eenmaal op om vrouwenkleren te dragen. Maar zichtbaar als militair past dat in mijn beleving totaal niet. Je haalt jezelf als drager van het uniform naar beneden, en daarmee het uniform zelf, en maakt zo heel onze defensie belachelijk. Wie zal voor zo’n militair, voor het hele militaire apparaat, nu nog respect hebben? Het is een lachertje…!

Argument om hier maar niks van te zeggen is vaak de ons opgedrongen ideologie van inclusie en diversiteit. ‘Kijk ons eens tolerant zijn. Kijk eens wat er bij ons allemaal kan en mag. Bij ons mag iedereen zichzelf zijn!’ Dokter Mo is zich hiervan, en van de mogelijke kritiek erop, duidelijk bewust, en speelt ermee. Om zo vooral de camera op zijn eigen persoontje gericht te houden.

Op deze manier speelt een ideologie ons uit elkaar en maakt ons zwak. We zijn er maar mooi klaar mee…! Ik werk niet bij defensie en ben hierin natuurlijk een volkomen buitenstaander. Toch zou ik ervoor willen pleiten dat defensie dit soort uitingen als van Dokter Mo eens onder kritiek stelt. Met wat mij betreft als uitkomst het volgende:

Geen ontering van het uniform. Wie bij onze krijgsmacht werkt, heeft zich te gedragen. Je fetisj houd je maar voor jezelf. En als je zo nodig uitdagend op de foto moet, dan niet herkenbaar ‘als militair’, dus altijd zonder uniform!

`Ron

Delen:

Meer om te lezen..

detrans

Ik had detrans kunnen zijn

In een wereld waarin genderidentiteit centraal staat, reflecteert ik op mijn jeugd, worstelend met mijn zelf en het pad dat ik had kunnen bewandelen. Had een impulsieve beslissing als kind mij naar een leven als detransitioner geleid? Deze introspectieve kijk op zelfontdekking, genderconformiteit en de druk van het hedendaagse onderwijs roept op tot begrip, bewustzijn en voorzichtigheid.

Pieter Willen doet Krav Maga met De Roze Leeuw

Het Belang van Zelfverdediging

Het Belang van Sport en Zelfverdediging voor Jongeren: De Missie van De Roze Leeuw De Roze Leeuw benadrukt het belang van sport en een actief

Inschrijven voor de nieuwsbrief

nieuwsbrief

DONATIE
Stichting De Roze Leeuw krijgt geen subsidie van het rijk en dat willen wij ook niet omdat dit zou bepalen wat wij moeten zeggen en doen. Daarom zijn wij helemaal hankelijk van particuliere donaties. 

Wilt u bijdragen aan de werkzaamheden van De Roze Leeuw? Dan kunt u een donatie maken via bankoverschrijving.

Doneert u meer dan €50,-? dan kunt u zich inschrijven als ”Vriend van De Roze Leeuw”. Een speciaal programma voor onze donateurs. Inschrijven kan hier: inschrijven.

Details: 
T.n.v. Stichting De Roze Leeuw
IBAN: NL28 INGB 0007 3208 82