2023 08 03 21h48 58 Woord van onze Voorman

Een aantal jaren geleden heb ik uit het niets De Roze Leeuw opgericht en heb daarmee veel losgemaakt. Toen ik De Roze Leeuw oprichtte had ik geen enkele studie afgerond, laat staan dat ik een vaste baan had. Wat dacht ik wel niet? Zonder enig benul van wat ik aan het doen was en er eerst eens goed over na te denken, ben ik een eenmansactie begonnen en haast letterlijk de barricaden opgesprongen.

Mensen begrepen er niets van en de weerstand was en is nog steeds gigantisch. Ik heb in mijn eentje besloten mij niet politiek te laten gebruiken omwille van mijn seksuele geaardheid en om de hypocrisie bloot te leggen op het onderwerp waar ik namens mag en vooral kán spreken. Namelijk het zijn van een homoseksueel in Nederland. De homoseksueel die voor allerlei politieke karretjes wordt gespannen, maar wiens positie niemand écht boeit als het erop aankomt. Wij zullen dus voor onszelf op moeten komen, niemand anders gaat dat voor ons doen!

En toch vraag ik me soms echt af waar ik in hemelsnaam mee bezig ben en waarom ik niet gewoon lekker van het leven ga genieten. Maar ik ben altijd al allergisch geweest voor hypocrisie en ik kan mijn ogen niet sluiten voor de kant die wij nu met z’n allen opgaan. En door lieve steunbetuigingen van échte mensen, die ik vaak helemaal niet ken, blijf ik eraan herinnerd worden dat er een grote behoefte is aan ons nuchtere geluid en krijg ik de energie om met De Roze Leeuw de strijd te blíjven aangaan. Want dat moet!

De strijd tegen de decadentie die ons straks allemaal de kop kost. En dat doen wij gewoon met een eenvoudige en realistische houding. Wij leveren hiermee een veel grotere bijdrage aan de maatschappij dan al die zogenaamde belangenclubs en zetten hiermee tegelijk homoseksuelen positief op de kaart.

En daar krijgen wij helemaal niets voor. Sterker nog, ik heb er mijn eigen spaargeld ingestoken. En dat is prima, want ik ben er HEILIG van overtuigd dat wij gewoon gelijk hebben. Wij hebben dus ook helemaal geen miljoenen nodig, omdat óns verhaal staat als een huis! Wij hoeven mensen dus ook helemaal niet te beïnvloeden. Wij geven gewoon een voorbeeld van hoe het óók kan en daarmee halen wij het verhaal van onze tegenstanders in één klap onderuit. Zij hebben misschien de miljoenen, nee miljarden. Maar wíj hebben de mensen en wij inspireren hen. Daar kan geen miljard tegenop!

Geld is voor ons, hoewel donaties belangrijk zijn, van secundair belang. Net zoals de positie van homoseksuelen, hoe hard dit ook mag klinken. Wij nemen ons verantwoordelijkheid door verder te kijken dan alleen ons eigen deelbelang. Wij gebruiken onze homoseksualiteit niet voor de aandacht, maar omdat het ons een voordeel geeft in het maatschappelijk debat. Het is dus onze TAAK om dit te doen! Wij kunnen niet meer terug.

De Roze Leeuw heeft haar prioriteiten op orde. Het gaat om het GEHÉÉL!

Lennard van Mil
Oprichter en voorzitter De Roze Leeuw

Delen:

Het Bestuur van De Roze Leeuw

Het Bestuur van De Roze Leeuw

Het kanaal van het bestuur van De Roze Leeuw. Meestal gebruikt voor verklaringen en mededelingen.

Meer om te lezen..

detrans

Ik had detrans kunnen zijn

In een wereld waarin genderidentiteit centraal staat, reflecteert ik op mijn jeugd, worstelend met mijn zelf en het pad dat ik had kunnen bewandelen. Had een impulsieve beslissing als kind mij naar een leven als detransitioner geleid? Deze introspectieve kijk op zelfontdekking, genderconformiteit en de druk van het hedendaagse onderwijs roept op tot begrip, bewustzijn en voorzichtigheid.

Pieter Willen doet Krav Maga met De Roze Leeuw

Het Belang van Zelfverdediging

Het Belang van Sport en Zelfverdediging voor Jongeren: De Missie van De Roze Leeuw De Roze Leeuw benadrukt het belang van sport en een actief

Inschrijven voor de nieuwsbrief

nieuwsbrief

DONATIE
Stichting De Roze Leeuw krijgt geen subsidie van het rijk en dat willen wij ook niet omdat dit zou bepalen wat wij moeten zeggen en doen. Daarom zijn wij helemaal hankelijk van particuliere donaties. 

Wilt u bijdragen aan de werkzaamheden van De Roze Leeuw? Dan kunt u een donatie maken via bankoverschrijving.

Doneert u meer dan €50,-? dan kunt u zich inschrijven als ”Vriend van De Roze Leeuw”. Een speciaal programma voor onze donateurs. Inschrijven kan hier: inschrijven.

Details: 
T.n.v. Stichting De Roze Leeuw
IBAN: NL28 INGB 0007 3208 82