2023 07 31 15h50 02 Hetero-Pride

Het is natuurlijk een geweldige grap! Maar het is ook veel meer dan dat. Een hetero-parade, oftewel hetero-pride, op dinsdag 1 augustus in Duindorp, Den Haag. Straatartiest Maurice, een bekende Hagenees, is de initiatiefnemer: ‘Laten we de hetero’s eens in het zonnetje zetten!’

Immers na een lange pride-maand vol aandacht voor gays en vooral trans en non-binair en wat dies meer zij is het daar wel eens een keer de tijd voor.

Door het woke-gebeuren, dat de hele wereld indeelt in daders en slachtoffers, mag je tegenwoordig bijna niet meer normaal man of vrouw zijn, geen ‘dames en heren’ op het perron, geen ‘jongens en meisjes’ in de klas, en genderneutrale toiletten. Het afwijkende wordt de norm, daar moet je trots op zijn, en het gewone man- of vrouw-zijn wordt gedegradeerd tot een sociaal construct, in plaats van simpel een biologisch gegeven.

Je zou je er haast voor schamen niet een of andere afwijking te hebben. Kortom: de normale hetero staat onder druk. We zeggen het met een knipoog. 😉 Daarom een hetero-pride. Wees trots op je man- of vrouw-zijn. En De Roze Leeuw doet hier van harte aan mee. Hoezo? Wij zijn toch homoseksuelen?

Ja, maar wij zijn homo’s en lesbo’s die zich niet als slachtoffer manifesteren. Wij lijden niet onder de hetero-norm. Wij zijn gewoon mannen, of vrouwen, met een baan (of in mijn geval met pensioen) en een normaal leven, en zien in ons homo- of lesbisch-zijn absoluut niet onze hele identiteit.

En, ook heel belangrijk: we zijn welkom bij deze hetero-pride! Ook homoseksuelen en transgenders en anderen worden door Maurice van harte welkom geheten op deze parade. In tegenstelling tot de diverse gaypride-walks, waar we als Roze Leeuw absoluut niet welkom waren. Dat ging ver, tot doodsbedreigingen aan toe. Gayprides heten inclusief te zijn, maar zijn vaak verworden tot een exclusief links woke-feestje.

De hetero-pride in Duindorp is een ludieke actie. Maar met een serieuze ondertoon: hou nou eens op met dat woke-gedoe. Doe normaal. Dan kan er heel veel mee door! Dan ben je echt inclusief!

Ron 

Delen:

Meer om te lezen..

Driehonderdvijfendertigjarige Oorlog

335 jaar oorlog

De 335 jarige Oorlog De 335 jarige Oorlog tussen Nederland en de Scilly-eilanden is een fascinerend en vaak over het hoofd gezien stukje geschiedenis, dat

Israël verdient onze steun

Israël verdient onze steun

Israël verdient onze steun En daar was hij dan: de lang verwachte aanval van Iran op Israël. Het was afgelopen nacht. Gelukkig was Israël voorbereid,

Nationale Christiaan Huygensdag

Christiaan Huygens, geboren op 14 april 1629 in Den Haag, Nederland, was een veelzijdige en invloedrijke wetenschapper tijdens de Gouden Eeuw van Nederland. Hij wordt vooral herinnerd vanwege zijn baanbrekende werk op het gebied van wiskunde, natuurkunde, en astronomie.

Nationale Vincent van Goghdag

Vincent van Gogh is een van de meest iconische en invloedrijke kunstenaars uit de 19e eeuw. Zijn leven was doordrenkt van passie, doorzettingsvermogen en tragiek, en zijn kunstwerken hebben een blijvende indruk achtergelaten op de wereld.

Inschrijven voor de nieuwsbrief

nieuwsbrief

DONATIE
Stichting De Roze Leeuw krijgt geen subsidie van het rijk en dat willen wij ook niet omdat dit zou bepalen wat wij moeten zeggen en doen. Daarom zijn wij helemaal hankelijk van particuliere donaties. 

Wilt u bijdragen aan de werkzaamheden van De Roze Leeuw? Dan kunt u een donatie maken via bankoverschrijving.

Doneert u meer dan €50,-? dan kunt u zich inschrijven als ”Vriend van De Roze Leeuw”. Een speciaal programma voor onze donateurs. Inschrijven kan hier: inschrijven.

Details: 
T.n.v. Stichting De Roze Leeuw
IBAN: NL28 INGB 0007 3208 82