Picture of Carl von Clausewitz

Carl von Clausewitz

Conservatief-rechts. Vliegt graag. Kyokushin
Pro landbouw, EU: beetje té machtig geworden. Pro kernenergie, anti-klimaatkathedralen. Team Friet (met saté).

Meer om te lezen:

AZC op links

AZC

Geniet van je linksheid, neem een AZC in je eigen straat, stel je huis open voor 10 asielzoekers. Ook zo fijn voor homoseksuelen in je buurt.

Arme Dolf Jansen, de man die zo lang rennen kan en die al pratend een verbale sprint trekt waar Ben Johnson[1]jaloers op kan zijn. Letterlijk onnavolgbaar. Hij heeft soms allerlei kleurtjes in zijn haar. Dat is natuurlijk haarverf, maar soms verdenk ik hem er stilletjes van dat het door zijn veganisme komt, wie weet, wat alle knakworteltjes en rauwe radijsjes met je haar doen. Ik heb hem soms best grappig gevonden in zijn oudere cabaretoptredens, vaak vrij lollig op een alternatieve manier.

Arme man, hij lamenteerde op Twitter dat rechtse mensen dom zijn volgens hem. Of je nou links of rechts bent, domheid is natuurlijk geen misdaad, en het staat nergens strafbaar gesteld in het wetboek van strafrecht. Er zijn heel erg veel uiterst intelligente rechtse mensen, maar goed, we hebben het nu vooral over linkse types.

Uit nader onderzoek bleek, dat iemand die hij als rechts aanmerkt, een lijstje maakte met linkse Bekende Nederlanders die volgens de opsteller van dat lijstje in aanmerking komen voor inhuisplaatsing van asielzoekers en een AZC in de BN-straat.

En ja, Dolf’s naam staat ook op dat lijstje. Ál die moeite om immigratie goed te vinden, ál die inspanning om asielzoekers op te hemelen. En komt dat lijstje; asielzoekers bij Dolf in de straat? En ook nog bij zijn linkse kameraden? Dat kan natuurlijk niet, die asielzoekers moeten bij een ander in de wijk gedumpt worden, niet bij Dolf en kameraden. En wat vinden de homoseksuele buren daarvan? Voelen die zich veilig met een AZC in de straat??

Het leest vreemd voor mij. Al deze BN’ers hebben het steeds over de geweldigheid van immigranten en spreken steeds over wat voor ‘kansparels’ het toch allemaal zijn en hoe het ons verhaal is. Ons? Waar komt dat ‘ons’ vandaan? Wat is dat voor ‘forced teaming’? Hoezo word ik en worden andere mensen ineens in een soort ‘team’ gezet met links Nederland omdat het ‘ons’ verhaal zou moeten zijn??

Een oprechte vluchteling (-e) die vlucht voor oorlog, marteling of afranseling door de Taliban (waar zo ontzettend mee te praten viel), die ook zijn of haar best doet Nederlands te spreken, zich in te zetten, te werken en zich op een nette, normale manier gedraagt, is een vluchteling waar noch linkse, noch rechtse Nederlanders iets tegen zullen hebben.

[1] Canadese atleet die ooit de 100 meter sprint in 8 seconden en nog wat aflegde (zij het o.i.v. doping)

asielzoekerscentrum

Leedvermaak
Waarom dan toch zo een felle reactie van o.a. Dolf Jansen? Is dat niet fijn dan, om een immigrant in huis te nemen? Linkse Nederlanders doen niets anders dan immigratie promoten, asielzoekers de hemel in te prijzen etc. Waarom dan die lichte paniek in de reacties? Is er soms iets dat Dolf en kameraden ons liever niet vertellen? Ik vind het geweldig wanneer er asielzoekers bij Dolf en Kameraden in huis komen of een AZC in de straat. Genieten van je eigen linksheid, jippie, ‘Jof-Jofeltof!’ (Om maar even met iets te komen dat een links figuur zou kunnen zeggen, misschien heet hij wel zo). Sterker nog, ik zou er nog geld voor over hebben om de gezichten van Dolf en kameraden te zien wanneer het AZC zich in zijn straat heeft gevestigd en de asielzoekers bij hem in huis geplaatst zijn. Dat zullen me de gezichten wel wezen! Voor mij zou het puur leedvermaak zijn overigens. Net als bij de bewoners van het Amsterdamse IJburg die te horen kregen dat er in -overwegend groenlinkse en NEE66 wijk- windmolens geplaatst gingen worden. Links beleid moet natuurlijk overal uitgevoerd worden, behalve in wijken waar linkse kiezers wonen. Stel je voor zeg. Waar moet je je bakfiets en Van Moof dan laten? Rechtse Nederlanders zijn duidelijk, die willen geen asielzoekers binnenlaten, die asielzoekers kunnen elders ook humaan worden opgevangen. Wil je bevolkingsgroei? Stimuleer het gezin dan als hoeksteen van de samenleving.

De linkse snaar raken
Alles lijkt erop dat er -gezien de reacties- een zeer gevoelige linkse snaar is geraakt. Hoe hard willen ze nou eigenlijk echt deugen? Is het slechts voor de Bühne? Of wordt dit theaterstukje om andere redenen opgevoerd? Wat gebeurt er als er niet slechts een snaar geraakt wordt maar er een hele riff gespeeld wordt? Wat dan? Wat gaat dat linkse deugvolk dan tegen de eigen dochters zeggen? Of tegen de oude, kwetsbare mevrouw op de hoek? Wat moet de homofiele buurman dan doen?

Het is steeds eenzelfde liedje, linkse types willen persé iets en dat is dan allemaal zo geweldig, totdat, totdat datgene wat links wenst zich ineens in hun straat of hun wijk manifesteert, dan moest je het ineens allemaal niet zo zien. Niet in hun achtertuin (of misschien: composthoop??).

Wanneer die snaar geraakt wordt is men bij Links Nederland snel uitgespeeld.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Picture of Carl von Clausewitz

Carl von Clausewitz

Conservatief-rechts. Vliegt graag. Kyokushin
Pro landbouw, EU: beetje té machtig geworden. Pro kernenergie, anti-klimaatkathedralen. Team Friet (met saté).

DONATIE
Stichting De Roze Leeuw krijgt geen subsidie van het rijk en dat willen wij ook niet omdat dit zou bepalen wat wij moeten zeggen en doen. Daarom zijn wij helemaal hankelijk van particuliere donaties. 

Wilt u bijdragen aan de werkzaamheden van De Roze Leeuw? Dan kunt u een bijdrage leveren via bankoverschrijving (voorkeur) of via Backme.org.

Bankoverschrijving: 
t.n.v. Stichting De Roze Leeuw
IBAN: NL28 INGB 0007 3208 82

Meer om te lezen...