Carl von Clausewitz

Carl von Clausewitz

Conservatief-rechts. Vliegt graag. Kyokushin
Pro landbouw, EU: beetje té machtig geworden. Pro kernenergie, anti-klimaatkathedralen. Team Friet (met saté).

Meer om te lezen:

De linkse fascisme/-isme/-foob-obsessie

2023 06 15 22h29 28 De linkse fascisme/-isme/-foob-obsessie

Leden van De Roze Leeuw stonden enige tijd terug bij een ‘pride’ om ook hun standpunt gehoord te krijgen. Er is in de wereld van de ‘herenliefde’, dan wel de ‘damespassie’ namelijk een grote stroming via het COC,

(hetgeen, als je het op zijn Engels uitspreekt klinkt als: cock; hetgeen niet alleen ‘haan’ betekent, maar ook ‘Riesenbockwurst’ die iedere man claimt te hebben; ook heteromannen claimen dat),

het is dan maar goed dat het COC niet in Bangkok gevestigd is (die naam kun je, als je in het Engels converseert niet uitspreken zonder te lachen), en er is tegenwoordig een conservatiever geluid: dat van Stichting De Roze Leeuw (verder DRL voor het schrijfgemak). Zij zien hun geaardheid niet als identiteit, maar zijn op de eerste plaats gewoon mensen die hard werken, goed gezelschap plegen te zijn en gewoon hun best doen in deze samenleving. Hun bedprestaties houden zij privé. En daar is niets mis mee.

Alleen werden de SDRL-vertegenwoordigers overstemd door geschreeuw en gejoel en op bepaald ogenblik zelfs belaagd. Niet alleen door ‘pride-deelnemers’ maar door: Antifa. (Voeg nu het geluid van langspeelplaat toe waarvan de naald kort edoch wild over de plaat heengaat), Antifa? Je vraagt je af wat zij daar nu precies doen. Zij zijn toch vooral bezig tegen fascisme te strijden? Ga je de gangen van deze lieden na, dan zie je dat ze zich eigenlijk zo een beetje overál mee bemoeien. Steeds als er een demonstratie is, loopt Antifa mee te schreeuwen. Stelt een journalist een vraag, die wordt weg geschreeuwd, belaagd, uitgescholden of fysiek bejegend. 

Staan daar andersdenkenden, dan worden die steevast voor fascist uitgemaakt. Zo ook de SDRL-Leden. Nergens bij SDRL wordt gestreefd naar een totalitaire staat, nergens is er de wens tot deportatie van andere mensen naar vernietigingskampen, nergens is er de wil voor een overheid die elk detail van het leven van iedere burger wil beheersen, er is slechts de wens om een conservatiever geluid te laten horen over ‘herenliefde’ en ‘damespassie’ en -laten we het een werknaam geven: ‘hybride passie’ (ik weet geen beter woord, vandaar, suggesties welkom). Antifa: ‘fascisten!’. En het gebruikelijke riedeltje gaat door: schreeuwen, overstemmen, schelden, belagen, niet uit laten spreken. Antifa was daar namelijk erg ‘inclusief’ en ‘divers’, zo ‘divers’ dat een ander geluid niet gehoord mocht worden.

2023 06 15 22h02 50 De linkse fascisme/-isme/-foob-obsessie

En precies dat is wat vrijwel alle linkse lieden doen, wanneer er een ander geluid te horen is. Zo scheldt Piet Lekkerkerk op Twitter iedereen uit voor fascist, racist, nazi, -foob etc. Het zijn tirades van iemand die -als ik afga op wat hij schrijft- blijkbaar niet helemaal lekker is in zijn hoofd. Een triest residu van de politicus die hij wellicht ooit was. Verder is er dan nog onze Grievende Graaf, ook bekend als de scheldende SchimmelP. Hij is scherper dan die arme Piet, kiest zijn woorden beter, zijn verhaal is beter, maar ook daar scheldt hij alles wat rechts is gewoon stijf. ‘Domrechts’, ‘domme lul’, zomaar twee voorbeelden (Ik heb niet de intentie een uitputtende lijst van scheldwoorden te geven). Maar goed, de Grievende Graaf schrijft voor de Volkskrant, en wiens brood men eet, diens woord men spreekt. Evengoed slaat hij met zijn gescheld de plank mis. Zonde, want hij kan eigenlijk best goed schrijven. Even losgemaakt van zijn gescheld.

Ook het ‘Indiëdebat’ van gisteren. Baudet begint zijn speech met een ode, haast een lofzang over Indonesië, ‘Insulinde’, de ‘Gordel van Smaragd’ etc. In gedachten droom je weg richting Indonesië, de kampongs, de rijstvelden, de mooie natuur, de kleurrijke dansen, Wajang, de Pentjak Silat demonstraties, het werkelijk heerlijke eten, de volksaard. Je droomt een eind weg richting de Oost. Om het maar zo te zeggen. 

Ergens gebruikt Baudet (die zelf van Indonesische komaf is; voorouders) dan het woord ‘genetisch’. Hij bedoelt dat simpelweg als: ’omdat je niet uit Europa komt, en jouw land niet dezelfde technische en wetenschappelijke ontwikkelingen kende, had je niet dezelfde voordelen en voorsprong’. Zo klinken de woorden van Baudet. Let wel, ik verdedig hem hier niet. Ik interpreteer wat hij zegt, het voorgaande is mijn interpretatie. Ik vind dat Baudet soms dingen zegt die opmerkelijk zijn, maar als je goed en nauwkeurig luistert, bedoelt hij dat vaak niet negatief of verkeerd. Er schuilt geen kwaad in die man, hij kiest zijn woorden soms wel heel scherp.

Baudet was nog geen paar minuten in zijn betoog of er werd meteen geïnterrumpeerd. Oef! Er was het woordje ‘genetisch’ gebruikt. En wat Baudet daar nou toch mee bedoelde. De temperatuur in de linkse bilnaden nam danig toe, want er was een mogelijk themaatje waar het fascisten-riedeltje op losgelaten kon worden. En iedereen weet dat linkse types dan helemaal hitsig worden. Het veganistische worteltje gaat overeind, en nog wel wat feller en harder dan de rechterarm van een nazi, die nazi’s waar links zo een obsessie mee heeft. Ondanks de uitleg van Baudet komt dan Tunahan Kuzu weer met; ‘fascisme’. Nergens sprak Baudet een wens uit voor een totalitaire staat, ook niet voor deportatie of andere onverkwikkelijkheden, maar hij schetste slechts een dromerig beeld van een mooie warme en schitterende archipel, een ‘gordel van smaragd’, Hoeveel mooier kun je een land beschrijven als: ’gordel van smaragd’? Wat klinkt dan beter in linkse oren? ‘Kraakpand der Composthoop?’, of ‘onderbroek der duisternis?’.

Dan op Twitter. Dolf Jansen kopt lekker in: ‘fascisme’. Zijn tweet gaat dan verder over mooie bewoordingen en drek als inhoud.

2023 06 15 22h21 52 De linkse fascisme/-isme/-foob-obsessie

Boven is een aantal voorbeelden geschetst over de linkse obsessie met ‘fascisme’, ‘racisme’, ‘populisme’ en zo nodig ook alles wat dan weer als ‘-foob’ omschreven wordt. Linkse types gebruiken dit bijna, laten we zeggen: – bruin – gedraaide frame, om iedereen te omschrijven die een andere mening heeft, een mening die niet strookt met de dwangmatige overtuiging van links Nederland. Het maakt ze geen zier uit wat je nu eigenlijk echt zei, zij bestempelen je gewoon als fascist, racist, nazi, homofoob, xenofoob, domrechts, extreemrechts, Poetinversteher, Poedel van Poetin, Populientje, en ga zo maar door.

Zij verzinnen steeds een nieuwe identiteit, geven die identiteit een scheldnaam, maken daar een etiket van en dat etiket wordt voortdurend ad nauseum et ad infinitum opgeplakt. Dat gebeurt niet alleen van individuen, maar ook met omroep Ongehoord Nederland. Die omroep wordt niet alleen door de mangel gehaald, maar gewoon de grond in geklaagd, via boetes op kosten gedreven en er wordt alles aan gedaan dat andere geluid te verstommen. Wie zijn er nu eigenlijk intolerant en niet-inclusief, en niet-divers? 

Wie gedragen zich nu eigenlijk als fascisten? Gezien gedrag, taalgebruik, buitensluiting, agressie, en activisme gedraagt links Nederland zich hier als fascisten. Ik heb zelden een stelletje intolerantere, excluderende, eenvormige groep gezien in de moderne samenleving als linkse Nederlanders. Zij schuwen stalbezettingen niet, winkels bezetten of voor de deur staan schreeuwen, snelwegblokkades, schelden, vechten, neersabelen van andere meningen, verfbommen tegen panden, vernielen van rooivelden, in brand steken van de Makro, kraken, bomaanslag op het huis van Aad Kosto, moord op Louis Sévèke, Chris van de Werken en Pim Fortuyn.

De fascisten? Die komen gewoon van links. Alweer…

Facebook
Twitter
WhatsApp
Carl von Clausewitz

Carl von Clausewitz

Conservatief-rechts. Vliegt graag. Kyokushin
Pro landbouw, EU: beetje té machtig geworden. Pro kernenergie, anti-klimaatkathedralen. Team Friet (met saté).

DONATIE
Stichting De Roze Leeuw krijgt geen subsidie van het rijk en dat willen wij ook niet omdat dit zou bepalen wat wij moeten zeggen en doen. Daarom zijn wij helemaal hankelijk van particuliere donaties. 

Wilt u bijdragen aan de werkzaamheden van De Roze Leeuw? Dan kunt u een bijdrage leveren via bankoverschrijving (voorkeur) of via Backme.org.

Bankoverschrijving: 
t.n.v. Stichting De Roze Leeuw
IBAN: NL28 INGB 0007 3208 82

Meer om te lezen...

detrans

Ik had detrans kunnen zijn

In een wereld waarin genderidentiteit centraal staat, reflecteert ik op mijn jeugd, worstelend met mijn zelf en het pad dat ik had kunnen bewandelen. Had een impulsieve beslissing als kind mij naar een leven als detransitioner geleid? Deze introspectieve kijk op zelfontdekking, genderconformiteit en de druk van het hedendaagse onderwijs roept op tot begrip, bewustzijn en voorzichtigheid.

Pieter Willen doet Krav Maga met De Roze Leeuw

Het Belang van Zelfverdediging

Het Belang van Sport en Zelfverdediging voor Jongeren: De Missie van De Roze Leeuw De Roze Leeuw benadrukt het belang van sport