Ds. Ron

Ds. Ron

Meer om te lezen:

De agenda achter Drag Queen Story Hours

2023 04 07 14h31 10 De agenda achter Drag Queen Story Hours

Alles moet kunnen? – Nou nee, lang niet alles
over Drag Story Hours en het standpunt van De Roze Leeuw

Alles moet kunnen. Daar lijkt het tegenwoordig wel op. Allerlei zaken die voorheen zich alleen afspeelden in het verborgene, bijvoorbeeld van het nachtleven of binnen de gay-scene, moeten tegenwoordig zo nodig in het openbaar. In de media word je er mee ‘doodgegooid’: en de laatste tijd vooral met transgenderisme en drag-queens.

Alles moet kunnen. De samenleving holt daar al een tijdlang wat achteraan. Men hoort het aan, ziet het aan, maar steeds meer krijgen mensen het gevoel dat een en ander over hen wordt uitgestort. Ze zitten niet te wachten op de verhalen en zeker niet op de beelden. Het abnormale en afwijkende lijkt tegenwoordig de norm, het normale nog slechts een variant. En dan variant die vooral zijn mond moet houden, want de dominantie moet maar eens stoppen.

Mensen worden het zat. En dat is een groot gevaar, want ook het anti-sentiment kan doorslaan. En wie zijn dan het slachtoffer? De kans is groot dat alle acceptatie en tolerantie, die de samenleving in de laatste tientallen jaren naar homo’s, lesbiënnes en bi-seksuelen ten toon spreidt, flinterdun blijkt en breekt. En dat ook wij, gewone homoseksuele mensen, het slachtoffer worden.

Dat is één van de redenen waarom De Roze Leeuw is ontstaan. Wij verzetten ons tegen de doorgeslagen ‘alles moet kunnen-‘ en ‘alles moet openbaar- mentaliteit. Tegen de opgedrongen woke-ideologie waardoor gevestigde homo-belangenorganisaties als het COC volledig lijken te zijn opgeslokt. Er zit voor ons een eind aan het alfabet en de plus achter LHBT. Want dat hele gedoe gaat zich eens tegen ons keren, en dan breekt de hel los.

Dus toegegeven: er zit een flink stuk eigenbelang bij het bestaan van De Roze Leeuw.

Maar nu dan die Drag Story Hours. Een van die verschijnselen van ‘alles moet kunnen’ en ‘alles in het openbaar’. Een voorleesmiddag door drag-queens voor kinderen. Het komt zoals bijna alles overwaaien uit de VS en vindt hier een open onthaal. Een voorleesmiddag van dien aard in Rotterdam is al uitverkocht. ‘De Roze Leeuw’ gaat ertegen demonstreren.

Waarom? Omdat we ergens tegen zijn? Ja, dat ook. Zie het bovenstaande.

Maar vooral omdat we ergens voor zijn. Namelijk: voor het beschermen van kinderen. Kinderen horen onbezorgd en onbeschadigd kind te kunnen zijn. Zij hoeven niet geseksualiseerd te worden, niet in aanraking te komen met de seksuele kant van het leven voordat ze daaraan toe zijn.

Zo’n voorleesmiddag met drag-queens is immers meer dan een verkleedpartij. Het maakt deel uit van een agenda. Om mensen al op heel jonge leeftijd vertrouwd te maken met inclusiviteit, diversiteit en wat dies meer zij. Kortom: een alles moet kunnen mentaliteit op te dringen.

Als de overheid de kinderen niet beschermt, als de organiserende instanties dat niet doen, en als ouders hun kinderen er domweg naar toe laten gaan, dan komt De Roze Leeuw op voor de belangen van deze kinderen. Van alle kinderen. Door te protesteren, te demonstreren.

Want ‘alles moet kunnen?’ Nou nee, lang niet alles.

Ron

Ds. Ron

Ds. Ron

Columnist voor De Roze Leeuw

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn

DONATIE
Stichting De Roze Leeuw krijgt geen subsidie van het rijk en dat willen wij ook niet omdat dit zou bepalen wat wij moeten zeggen en doen. Daarom zijn wij helemaal hankelijk van particuliere donaties. 

Wilt u bijdragen aan de werkzaamheden van De Roze Leeuw? Dan kunt u een bijdrage leveren via bankoverschrijving (voorkeur) of via Backme.org.

Bankoverschrijving: 
t.n.v. Stichting De Roze Leeuw
IBAN: NL28 INGB 0007 3208 82

Meer om te lezen

Borrel Arnhem!

Op vrijdagavond 21 mei jl. hadden wij in Arnhem onze eerste regionale borrel voor de afdeling ‘Gelderland en noord en oost Nederland’. 

Open brief aan journalist Chris A.

Op 6 mei jl. verscheen op de site van Chris Aalberts een artikel, gewijd aan De Roze Leeuw’. Hieronder vanuit onze Stichting een reactie van columnist Ds. Ron, in de vorm van een Open Brief.