Ds. Ron

Ds. Ron

Meer om te lezen:

Boeren, burgers en buitenlui, Van der Plas als graadmeter

Van der Plas als graadmeter, bbb

Boeren, Burgers en Buitenlui, Van der Plas als graadmeter

Ik moet het allemaal even laten bezinken, deze verkiezingsuitslag….

Hoewel, uitslag, die is er nog steeds niet. Wat ik altijd enigszins verdacht vind, maar vooruit, laat ik niet nog een complottheorie aan mijn denken toevoegen.

BBB dus gewonnen. In mijn provincie met grote overmacht, 33,5 procent van de stemmen, meer dan één derde dus. Mijn Drenthe is nogal agrarisch, zodoende. En Drenthe was ook de bakermat van de Boerenpartij van Boer Koekkoek destijds.

Schieten we wel iets op met deze wijziging in het politieke landschap? Dat is maar de vraag.

Waar staat BBB eigenlijk voor? Qua stemgedrag iets rechts van het midden, en dat lijkt mij persoonlijk niet verkeerd. Maar we hebben daarvoor tot nu toe alleen de persoon van mevrouw Caroline van der Plas zelf als graadmeter.

Ze komt met passie voor de boeren op, en daarmee voor het behoud van de landbouw in ons eigen land. En dat lijkt mij goed en heel terecht. Maar hoever zal ze hierin gaan? Het lijkt allemaal eerder pragmatisch dan principieel. Van de deadline van 2030 wil Van der Plas 2035 maken. Maar dan nog: ze gelooft blijkbaar in het stikstofverhaal, en sluit zich daarmee aan bij de gedachtegang van de regering: wij moeten op termijn natuur worden. Daar verandert niets aan, ook deze overwinning van BBB niet.

De honden blaffen nu met deze BBB-overwinning wel aan de zijlijn, maar de karavaan van het regeringsbeleid trekt ongestoord verder.

monsterzege bbb, van der plas

Als mensen van De Roze Leeuw stemmen wij allemaal op verschillende partijen. Tegelijk hadden de meesten van ons denk ik wel op iets meer gehoopt dan dat er op 15 maart jl. uitgekomen is.

Vooral waar het de visie op het genderverhaal betreft, blijft het ook met een supergrote BBB allemaal wat vaag en onvoorspelbaar. De partijen die, met ons, het regenboogakkoord-gedoe radicaal afwijzen, zijn immers met de uitslag voor zover die nu bekend is niet bepaald gegroeid….

Maar niet getreurd. Als Roze Leeuw gaan we niet bepaald in een hoekje zitten. We zijn ons er nu juist extra van bewust geworden dat het op òns aankomt. Wij zetten onze strijd tegen verkeerde ontwikkelingen volop voort. Dapper, wendbaar en eensgezind. We zijn en blijven een groep van gewone mensen, realistisch, nuchter, maar ook weerbaar en wars van woke en symboolpolitiek.

De karavaan mag dan verder trekken, wij zullen als leeuwen aan de zijlijn zéker van ons laten horen!

Ds. Ron

Ds. Ron

Ds. Ron

Columnist voor De Roze Leeuw

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn

DONATIE
Stichting De Roze Leeuw krijgt geen subsidie van het rijk en dat willen wij ook niet omdat dit zou bepalen wat wij moeten zeggen en doen. Daarom zijn wij helemaal hankelijk van particuliere donaties. 

Wilt u bijdragen aan de werkzaamheden van De Roze Leeuw? Dan kunt u een bijdrage leveren via bankoverschrijving (voorkeur) of via Backme.org.

Bankoverschrijving: 
t.n.v. Stichting De Roze Leeuw
IBAN: NL28 INGB 0007 3208 82

Meer om te lezen

zuidas amsterdam, rijk

Het IJburg-Zuidas effect in 020

Hoewel ik mij zelden begeef in 020, speelt zich daar uiteraard wel het een en het ander af. In de ‘stad waar alles kan’ , in de gezonde Amsterdamse benzinestank. Je treft het daar, junks, krakers, straatartiesten, artistiekelingen, extreem mondige inwoners, hoerenbuurten, rijen coffeeshops, Bikers, de Beurs, maar ook marktpleintjes