Carl von Clausewitz

Carl von Clausewitz

Conservatief-rechts. Vliegt graag. Kyokushin
Pro landbouw, EU: beetje té machtig geworden. Pro kernenergie, anti-klimaatkathedralen. Team Friet (met saté).

Meer om te lezen:

De Hugopaat is miljarden kwijt

huge de jonge is een leugenaar

De Hugopaat is miljarden kwijt: ’jaaa, complot-theorie’. Trutte lijdt geheugenverlies.

U kent hem, een meter of twee lang, broekspijpen op laag water, te strak jasje, duur hemd met manchetknopen, lange, puntige bloemschoentjes, bakkebaardjes, een hele hoop gel. De laatste mode op het gebied van bestuurders en politici die er graag belachelijk bijlopen. 

Onze Hugopaat, een Christendemocraat. Van de 5,1 miljard Coronasteun is 2 miljard (!!!) niet te verantwoorden[1] volgens de Algemene Rekenkamer. Onze mijnheer Bloemschoen wordt daar meermaals mee geconfronteerd, reageert, bijvoorbeeld, in Vandaag Inside met een antwoord dat neerkomt op: ’complot-theorie’.

huge de jonge is een leugenaar

Quod Licet Jovi, Non Licet Bovi[1]

Een burger die duizend euro kwijt is en niet kan verantwoorden krijgt van de Belastingdienst een formidabel incassotraject om zijn oren[2], of je kinderen worden gewoon uit huis geplaatst en er komt een ware Toeslagenramp op je af[3]. Betaal maar eens een verkeersboete niet dan drijven ze je gewoon de grond in[4]. De boete wordt dan 3x zo hoog. In de voetnoot kun je een link vinden die leidt naar een pagina van het CJIB, daar staat een schema over een boete van 50 euro. Stel dat je een hogere boete hebt, of het gaat om een ander feit, dan draaien ze je gewoon financieel de grond in, de boete wordt namelijk met 300% verhoogd. Je moet als uitkeringsgerechtigde eens een bonnetje niet kunnen vinden, dan wordt óf je uitkering gekort, óf helemaal ingetrokken, óf je moet bijstand terugbetalen[5].

Een politicus die 2 miljard euro kwijt is? ‘We kunnen de bonnetjes niet meer vinden’. Of hij moet aftreden wegens een Toeslagenschandaal? Die laat gewoon het bewijsmateriaal zwartlakken, schaft de WOB af, en introduceert een nieuwe wet met extra weigergronden. (Dan hoeft men niets te openbaren). Noemt elke vraag daarnaar gewoon een complottheorie. Aftreden? Geen probleem, een demissionair Kabinet is niet weg te sturen -want ze zijn demissionair- en verantwoording afleggen hoeft niet, want ze zijn niet in functie (demissionair).

Komt het dan eens tot een hoop vragen in het Parlement (Omtzigt en Leijten), dan zegt onze Minister-President Trutte gewoon glashard dat hij daar ‘geen actieve herinnering aan heeft’ en ’Ik heb niet gelogen, ik alleen de waarheid niet gesproken’. Uiteindelijk komt hij daar mee weg. Spreek je de Hugopaat aan op het Coronabeleid? ‘Ik ben nu geen minister meer van dat ministerie’. Huppekee, weg ermee.

Je leest het goed, politici hebben kennelijk veel gemakkelijke manieren om onder hun Ministeriële en ambtelijke verantwoordelijkheden uit te komen zonder ook maar enige manier van rekenschap af te leggen.

Gezien door de ogen van velen gaat het ze wel heel erg makkelijk af, makkelijker dan een Mafia-baas die een misdrijf verbergt. Hoe kunnen deze politici eens echt ter verantwoording worden geroepen? Een parlementaire enquête lijkt eerder een recept voor massaal geheugenverlies onder de verantwoordelijke bewindslieden. Zij die miljarden verknoeien, knalhard en publiek staan te liegen en er mee weg komen tegenover burgers die door diezelfde overheid totaal de vernieling in gedraaid worden, mocht er eens een bonnetje ontbreken of een boete niet betaald kunnen worden.

[1] ‘wat Jupiter mag, is een buffel nog niet toegestaan’, Joseph, Freiherr von Eichendorff, Aus dem Leben eines Taugenichts
[2]https://www.belastingdienst.nl/
[3]https://www.tweedekamer.nl/
[4] https://www.cjib.nl/wat-doen-wij/verkeersboete
[5] https://www.ad.nl/

huge de jonge is een leugenaar

De Internet Gestapo
Mocht je dan toch eens een ander geluid produceren dan het narratief van de Overheid, of zelfs het lef hebben daar een uitzending over te maken? Dan komt gewoon de Politie aan je deur![1]. Of je wordt gearresteerd[2]. (Ik neem in deze zaken geen stelling, het gaat hier puur om overheidsgedrag). De Internet Gestapo spoort je op en maakt jou vervolgens het leven zuur. Achteraf blijkt dan dat er allerlei misstanden zijn over mondkapjes en bonnetjes. De verantwoordelijken komen er vooral mee weg. Ze blijven in functie, of krijgen een andere mooie baan.

Ik zie niet meteen een pasklare oplossing, maar het is heel duidelijk dat er eens echt werk van gemaakt moet worden om deze glasharde leugens en dergelijk bedrog ook verbonden moet worden aan rekenschap en het afleggen van verantwoordelijkheid. Dergelijk gedrag kan niet zonder consequenties blijven. Daarvoor zijn te schandalen te ernstig, de bedragen te groot en is het gedrag te wanstaltig.

Stem dus geen VVD, CDA of NEE66. Want dat zijn de partijen die dergelijk gedrag niet aanpakken.

[1] https://www.youtube.com/watch?v=trZuled8Mhk
[2] https://www.nu.nl/291934/video/bekijk-de-arrestatie-van-viruswaarheid-voorman-willem-engel.html

Facebook
Twitter
WhatsApp
Carl von Clausewitz

Carl von Clausewitz

Conservatief-rechts. Vliegt graag. Kyokushin
Pro landbouw, EU: beetje té machtig geworden. Pro kernenergie, anti-klimaatkathedralen. Team Friet (met saté).

DONATIE
Stichting De Roze Leeuw krijgt geen subsidie van het rijk en dat willen wij ook niet omdat dit zou bepalen wat wij moeten zeggen en doen. Daarom zijn wij helemaal hankelijk van particuliere donaties. 

Wilt u bijdragen aan de werkzaamheden van De Roze Leeuw? Dan kunt u een bijdrage leveren via bankoverschrijving (voorkeur) of via Backme.org.

Bankoverschrijving: 
t.n.v. Stichting De Roze Leeuw
IBAN: NL28 INGB 0007 3208 82

Meer om te lezen...

detrans

Ik had detrans kunnen zijn

In een wereld waarin genderidentiteit centraal staat, reflecteert ik op mijn jeugd, worstelend met mijn zelf en het pad dat ik had kunnen bewandelen. Had een impulsieve beslissing als kind mij naar een leven als detransitioner geleid? Deze introspectieve kijk op zelfontdekking, genderconformiteit en de druk van het hedendaagse onderwijs roept op tot begrip, bewustzijn en voorzichtigheid.

Pieter Willen doet Krav Maga met De Roze Leeuw

Het Belang van Zelfverdediging

Het Belang van Sport en Zelfverdediging voor Jongeren: De Missie van De Roze Leeuw De Roze Leeuw benadrukt het belang van sport