Marcus

Marcus

Meer om te lezen:

WOKE & DE ONTEIGENING VAN DE MANNELIJKE RUIMTE

internationale vrouwendag

Het nobele oorspronkelijke doel van de Woke-ideologie was om mensen bewust te maken van sociale ongelijkheid tussen groepen. Echter is de focus verschoven van de ongelijkheid aanpakken naar slechts de dader aanpakken. Zo ook met de ongelijkheid tussen man (dader) en vrouw (slachtoffer).

Feministen roepen al decennialang vrouwen op om zich te bevrijden van het ‘patriarchaat’: de mannelijke dominantie in de samenleving. Inmiddels is het speerpunt van Woke om mannelijkheid zo veel mogelijk uit te bannen. Sterke, traditionele jongemannen met een eigen mening (échte mannen!), en hun mannelijkheid moeten uit publieke en particuliere ruimtes worden verwijderd.

internationale vrouwendag

Verwijderd uit publieke ruimtes
De fysieke aanwezigheid roept al microagressies op bij Woke idioten, bijvoorbeeld door het wijdbeens zitten (menspreading) in het openbaar vervoer. Volgens hen moet dit giftige machtsvertoon worden beperkt, bijvoorbeeld door ze te leren ‘klein’ te zitten. Ook zouden mannen op straat eens vaker aan de kant moeten met hun dominante keurende blikken. En de natuurlijke mannelijke neiging om vrouwen aan te spreken op straat (nu heet dat intimidatie) zou verboden moeten worden! In Brussel wordt stadsplanning ingezet om mannelijkheid uit de openbare ruimte te weren, en in Amsterdam is een skatepark voor lhbtq’s en vrouwen geopend. En zelfs symbolen van mannelijkheid (bijvoorbeeld een schilderij met sigaar rokende oude mannen) worden verwijderd uit openbare gebouwen.

Het lijkt wel de bedoeling dat jongemannen zich niet meer welkom voelen in de publieke ruimte, en dat zij zich terug trekken in hun mannelijke groepen en privéruimtes. Maar wacht… ook dát is gevaarlijk volgens Woke en moet derhalve aan banden worden gelegd.

Onteigenen van particuliere ruimtes
En zo begint het onteigenen van mannelijke ruimtes. In de Verenigde Staten was het ruim 100-jaar oude Boy Scouts of America het eerste bastion dat viel. Onder druk van diversiteit en inclusie werden meisjes toegelaten die aan de stoere activiteiten van de boy scouts wilden meedoen. In plaats van deze jongensachtige programma’s zelf op te zetten bij de Girl Scouts, werden de Boy Scouts geofferd op het Woke altaar. Kort daarna werden, niet verrassend, Diversiteit & Inclusie medailles verplicht. Op Amerikaanse universiteiten zijn mannengroepssporten ‘giftig’, en in Nederland krijgen mannelijke studenten represailles vanwege een typisch baldadige speech (‘seksisme’). En ook op mannelijkheid thuis wordt gejaagd. Zo is de man cave inmiddels ‘giftig’, want hier kunnen een man en zijn vrienden onbeschaamd zichzelf (mannelijk!) zijn.

Dat mannen uit hun ruimtes worden verdreven, is een slechte zaak. Mannen hebben de behoefte aan onderlinge competitie en het vormen van bondgenootschappen. Zo worden mannen mentaal en fysiek sterker. En daar heeft de samenleving baat bij.

Het is hard nodig dat mannelijkheid weer wordt gevierd en vergroot, en met name door de man zelf.

DONATIE
Stichting De Roze Leeuw krijgt geen subsidie van het rijk en dat willen wij ook niet omdat dit zou bepalen wat wij moeten zeggen en doen. Daarom zijn wij helemaal hankelijk van particuliere donaties. 

Wilt u bijdragen aan de werkzaamheden van De Roze Leeuw? Dan kunt u een bijdrage leveren via bankoverschrijving (voorkeur) of via Backme.org.

Bankoverschrijving: 
t.n.v. Stichting De Roze Leeuw
IBAN: NL28 INGB 0007 3208 82

Meer om te lezen

detrans

Ik had detrans kunnen zijn

In een wereld waarin genderidentiteit centraal staat, reflecteert ik op mijn jeugd, worstelend met mijn zelf en het pad dat ik had kunnen bewandelen. Had een impulsieve beslissing als kind mij naar een leven als detransitioner geleid? Deze introspectieve kijk op zelfontdekking, genderconformiteit en de druk van het hedendaagse onderwijs roept op tot begrip, bewustzijn en voorzichtigheid.

Pieter Willen doet Krav Maga met De Roze Leeuw

Het Belang van Zelfverdediging

Het Belang van Sport en Zelfverdediging voor Jongeren: De Missie van De Roze Leeuw De Roze Leeuw benadrukt het belang van sport