regenboog stembusakkoord 2023

De Roze Leeuw vindt het onwenselijk dat politieke partijen opgeroepen zijn om een regenboog stembusakkoord te ondertekenen. Niet alleen omdat dit slecht is voor ons als seksuele minderheden, maar ook omdat dit slecht is voor de samenleving als geheel. De samenleving wordt uit elkaar gedreven en als politieke partijen geen handtekening zetten, worden ze verdacht gemaakt en weggezet als homofoob en/of transfoob. De meeste partijen zwichten helaas onder deze druk.

Maar zijn de partijen het eigenlijk wel echt met alle standpunten eens? De Roze Leeuw is van mening dat dit regenboog stembusakkoord volstaat met symboolmaatregelen die niets toevoegen, maar die er wel voor zorgen dat mensen tegen elkaar opgezet worden. In onze ogen is het uitgerekend het COC dat polariseert.

De Roze Leeuw ziet er niks in om de regenboog ideologie te verspreiden. De Roze Leeuw gelooft in de kracht van het individu, en is van mening dat het groepsdenken, waarin alle homo’s, biseksuelen, lesbiennes en transgenders in één groep geplaatst worden, niemand verder helpt. Deze symboolpolitiek gaat seksuele minderheden niet helpen.

“In iedere stad een regenboogbankje en een zebrapad is volstrekte onzin, aldus voorzitter Lennard van Mil. ”Wij willen onze verantwoordelijkheid nemen en bijdragen aan de maatschappij. We doen mee, en deze akkoordjes helpen ons daar niet bij. Bovendien zien wij het gevaar dat dit geluid zich over enkele jaren tegen ons gaat keren. De burger heeft op dit moment veel belangrijkere zaken om zich mee bezig te houden, en zal geïrriteerd raken door het continue gepush met deze regenboogideologie.

Het zorgt ervoor dat mensen het idee hebben dat wij hen iets door te strot duwen en dat zorgt juist voor aversie in plaats van acceptatie. Wij zijn gewone mensen, met gewone banen en gewone levens. Wij maken niet van onze seksualiteit onze hele identiteit.

De burger zal hier een keer helemaal klaar mee zijn, en dan betalen wij de rekening. Wij willen dit dus helemaal niet en maken luid duidelijk dat wij deze dwingende stroming niet steunen. Wij werken hier niet aan mee en wij nemen duidelijk stelling tegen het COC, die deze regenboog stembusakkoorden initieert. Dit gaat letterlijk over onze veiligheid en luiden dan ook de noodklok. De support die wij hiervoor ontvangen is massaal. Wij kunnen en zullen dus niet langer genegeerd worden.

Delen:

Het Bestuur van De Roze Leeuw

Het Bestuur van De Roze Leeuw

Het kanaal van het bestuur van De Roze Leeuw. Meestal gebruikt voor verklaringen en mededelingen.

Meer om te lezen..

detrans

Ik had detrans kunnen zijn

In een wereld waarin genderidentiteit centraal staat, reflecteert ik op mijn jeugd, worstelend met mijn zelf en het pad dat ik had kunnen bewandelen. Had een impulsieve beslissing als kind mij naar een leven als detransitioner geleid? Deze introspectieve kijk op zelfontdekking, genderconformiteit en de druk van het hedendaagse onderwijs roept op tot begrip, bewustzijn en voorzichtigheid.

Pieter Willen doet Krav Maga met De Roze Leeuw

Het Belang van Zelfverdediging

Het Belang van Sport en Zelfverdediging voor Jongeren: De Missie van De Roze Leeuw De Roze Leeuw benadrukt het belang van sport en een actief

Inschrijven voor de nieuwsbrief

nieuwsbrief

DONATIE
Stichting De Roze Leeuw krijgt geen subsidie van het rijk en dat willen wij ook niet omdat dit zou bepalen wat wij moeten zeggen en doen. Daarom zijn wij helemaal hankelijk van particuliere donaties. 

Wilt u bijdragen aan de werkzaamheden van De Roze Leeuw? Dan kunt u een donatie maken via bankoverschrijving.

Doneert u meer dan €50,-? dan kunt u zich inschrijven als ”Vriend van De Roze Leeuw”. Een speciaal programma voor onze donateurs. Inschrijven kan hier: inschrijven.

Details: 
T.n.v. Stichting De Roze Leeuw
IBAN: NL28 INGB 0007 3208 82