Ben je ook zo gek op lijstjes? Alles wordt geregistreerd en gemeten. De computer maakt dit mogelijk: verlost van veel gereken maakt één muisklik ontwikkelingen zichtbaar. 

Vooral rond de jaarwisseling worden we geconfronteerd met: sportman en – vrouw en –ploeg van het jaar, de Top 2000 met ‘gelukkig’ weer Queen bovenaan, en zo ook het ‘politieke moment van het jaar’. Baudet mag zich daarbij winnaar heten: het weglopen van het kabinet na zijn opmerking over de spionnenschool waar Kaag haar opleiding genoot.

Bizar, dat weglopen. Ongekend en naar verluid staatsrechtelijk ook absoluut ongeoorloofd. Maar het gebeurde wel. Het zijn van die momenten op grond waarvan velen een hekel hebben aan genoemd parlementslid, maar op grond waarvan ook anderen hem zo graag mogen.

Waaronder ondergetekende. Volkomen ontspannen, met een flinke dosis humor en zich weinig aantrekkend van allerlei conventies legt hij eventjes de vinger op de zere plek.

weglopen kabinet baudet kaag

Een wel héél zere plek ditmaal. Het zou normaal geweest zijn wanneer mevrouw Kaag bij Baudets opmerking in de lach geschoten was en hem later op even humorvolle wijze van repliek had gediend!

Maar nee: in de wiek geschoten en met een haast geregisseerde bombarie stapte men op en verliet onze regering de Kamer. Beledigd tot in het diepst van haar ziel….

Hoe kan dit? Het heeft er mee te maken dat in Baudets woorden een kern van waarheid zit. Zoals wel vaker. Aan de genoemde ‘school’ worden immers mensen niet alleen opgeleid tot diplomatie, maar ook voor veiligheidsdiensten. Men leert er controleren, heimelijk in de gaten houden. ‘Spioneren’ dus eigenlijk ook. Zéér internationaal georiënteerd, zoals mevrouw Kaag zelf ook: ze is diplomate pur sang.

Maar niet alleen zij: heel ons kabinet, en veel van de regeringen in Europa hebben intussen deze internationale oriëntatie. Zij laten zich gelegen liggen aan, ja sturen door wat de internationale wereld hen voorschrijft. De VN, het WEF, de WHO, de EU in al haar geledingen en al haar verdragen zijn leidend voor het hele beleid. En dat hele beleid is gericht op een grote omwenteling: een Great Reset, en: woke.

The Great Reset, schwaab

Totalitair wordt een ideologie, een verhaal opgedrongen aan volken en nationale staten. Of het nu gaat over het klimaat, over gender, over racisme en immigratie, geopolitieke verhoudingen of over de ‘wereldgezondheid’: het woke-narratief is leidend. En elk tegengeluid wordt gesmoord, genegeerd, verdacht gemaakt als ‘extreemrechts’ of ‘fascistisch’. En als het even kan verboden. We gaan richting een controlemaatschappij, of we zijn dat al.

En dát werd benoemd in het woord ‘spionnenschool’. Kabinet en coalitie vormen een kartel, een gesloten burcht met de ophaalbrug omhoog bij elke kritiek. Als een Zweinstein in het bezit van kwade machten. Omtzigt, Van der Plas, Van Haga, Wilders en Baudet: ze krijgen nul op het rekest.

Want het kartel vertegenwoordigt niet meer de mensen, niet het landsbelang, maar een internationaal verhaal dat moet worden geïmplementeerd. Wat wil je anders, met mensen die zó zijn opgeleid.

Helaas hebben de meesten die voor dit ‘politieke moment van het jaar’ kozen enkel oog voor de ophef van het weglopen. En dringt de onheilspellende waarheid achter Baudet’s woorden nog altijd niet door.

RON

Delen:

Meer om te lezen..

Nationale Piet Heindag

Piet Hein was een Nederlandse luitenant-admiraal, bekend om zijn opmerkelijke bijdragen tijdens de Tachtigjarige Oorlog en de Nederlandse Zeeoorlogen in de 17e eeuw. Geboren op 25 november 1577 in Delfshaven, Rotterdam. Hein was een zeer bekwame en gedurfde marinecommandant.

Verkiezingsuitslag: het volk heeft gesproken.

Bepaalde linkse organisaties kondigden voor donderdagavond demonstraties tegen de verkiezingsuitslag aan. In mijn beleving zijn dat dus demonstraties tegen de wil van het Nederlandse volk en dus tegen de democratie als zodanig.

Inschrijven voor de nieuwsbrief

nieuwsbrief

DONATIE
Stichting De Roze Leeuw krijgt geen subsidie van het rijk en dat willen wij ook niet omdat dit zou bepalen wat wij moeten zeggen en doen. Daarom zijn wij helemaal hankelijk van particuliere donaties. 

Wilt u bijdragen aan de werkzaamheden van De Roze Leeuw? Dan kunt u een donatie maken via bankoverschrijving.

Doneert u meer dan €50,-? dan kunt u zich inschrijven als ”Vriend van De Roze Leeuw”. Een speciaal programma voor onze donateurs. Inschrijven kan hier: inschrijven.

Details: 
T.n.v. Stichting De Roze Leeuw
IBAN: NL28 INGB 0007 3208 82