Carl von Clausewitz

Carl von Clausewitz

Conservatief-rechts. Vliegt graag. Kyokushin
Pro landbouw, EU: beetje té machtig geworden. Pro kernenergie, anti-klimaatkathedralen. Team Friet (met saté).

Meer om te lezen:

Feestvieren op z’n Marokkaans

Het is spannend, het Marokkaans elftal voetbalt in het WK. Het lijkt het ook prima te doen. Ere wie ere toekomt, sporters die goed presteren verdienen een prijs. Dan is daar de einduitslag, Marokko wint van de tegenstanders. De vreugde van de fans kent zijn weerga niet.

De deuren vliegen open, iedereen mag los, de straat is volgelopen, het lijkt wel net een Marokkanenbos (parafrase van een regel uit een gedicht van Urbain Servranckx). Tot hier een normaal verloop.

RelMarokkanen zijn een probleem voor de maatschappij! Marokkanen

Zo een enthousiaste mensenmassa kan natuurlijk zorgen voor schade, en bij een normaal verloop zal er ergens een ruit sneuvelen, valt er ’n bloempot om of is er een klein opstootje. Dat kan best gebeuren.

En dan zou ik dit stuk niet schrijven.

Gezien de berichten uit verschillende kranten, TV- en Nieuwsprogramma’s en gezien de gebeurtenissen in Nederland, België, Frankrijk, waar veel Marokkanen wonen gebeurt er iets anders. Het loopt gewoon to-taal-uit-de-hand. Er breekt geweld uit, vechtpartijen, zwaar vuurwerk, in brand steken van auto’s, vechten met de politie en nog veel meer, overal gretige Marokkanen die in een hele grote groep flink tekeergaan.

Het is zelfs zó erg dat er een Marokkaan is die een Youtube-filmpje maakt dat ik hieronder deel, zodat je hoort wat hij er over te zeggen heeft. Ik mag zeggen dat deze man gewoon gelijk heeft, al drukt hij zich soms wat anders uit, maar in grote lijnen kan ik mij best vinden in wat hij zegt:

Deze man spreekt het gewoon uit: ‘waarom moeten jullie nou altijd verpesten’.  Hij gaat door en een deel van zijn verhaal komt -abstract gezien- neer op: jullie verpesten het voor het overige deel van de Marokkaanse gemeenschap en jullie zorgen voor veel weerstand en onvrede jegens ons -Marokkanen.

Waarom is dit een belangrijke boodschap van deze man? Dat komt omdat de gemeenschap, de groep, een belangrijke factor is in hun cultuur. Het gaat hier namelijk om het aanzien en bij negatief imago, gezichtsverlies van de hele gemeenschap. Schaamte, gezichtsverlies, twee drijfveren die onderling sociaal gedrag beïnvloeden.

Ik vind dat deze man heel erg goed gesproken heeft. Wat hij zegt, gebeurt ook. En niet alleen bij het voetbal, het gebeurt bij andere activiteiten ook, en in het algemeen op straat. Ook hier baseer ik mij op berichtgeving uit meerdere kranten: Volkskrant, Trouw, Telegraaf, Algemeen Dagblad, om er een aantal te noemen en verder ook verschillende nieuwszenders.

Ik verzin het niet, ik heb het uit meerdere bronnen. Het zou heel erg toevallig zijn dat al die bronnen er werkelijk allemaal totaal naast zitten, ze zijn ook nog van verschillend politiek pluimage. Ik mag zeggen dat daar een stuk weging in zit.

RelMarokkanen zijn een probleem voor de maatschappij! Marokkanen

Het is steeds hetzelfde soort verbaal en fysiek geweld dat vaak grotendeels en bij andere situaties onder anderen door Marokkaanse jongelui gebezigd wordt: sissen, homo’s lastigvallen en aftuigen, Joodse mensen vernederen, bespugen, in elkaar slaan, Nederlandse kinderen belagen en slaan, confrontatie-zoekend gedrag vertonen, etc. Dit vindt niet alleen in Nederland plaats, maar tevens in België en bijvoorbeeld ook in Frankrijk.

Hoe schrijven verschillende kranten dan?

Dat kan verschillen. De kranten die ik als links aanmerk (Volkskrant en Trouw) schrijven in een -door mij wat zwaar aangezette- stijl als:
…’getroebleerde jongeren verstappen zich per ongeluk tijdens vreedzaam voetbalfeest’…

Nou is dat erg overdreven van mij, maar het gaat om het goedmoedige toontje, het ‘Honing bij de Thee’ verhaaltje, het altijd willen bagatelliseren van de ernst van de situatie. Ik vraag mij weleens af waarom dat gedaan wordt? Is men bang om gewoon de feiten te noemen? De Marokkaan in het filmpje hierboven doet dat wel. Wat is dat met linksige kranten? Als zij genuanceerd willen zijn kunnen ze dat ook door man en paard (of in dit geval misschien: kameel) te noemen.

De wat rechtsere kranten schrijven -ook zwaar aangezet- in de volgende stijl:
…”Marokkanen steken binnenstad in brand tijdens voetbalfeest”…

Dit is natuurlijke weer het andere uiterste, maar als ik dan kijk naar video’s om internet die rechtstreeks van de rellen gemaakt zijn dan zie ik inderdaad een plethora aan brandstichtingen. Hier wordt overdreven door de krant, maar zij noemen man en paard.
Op twitter verschijnt een meme met het achterhoofd van Wilders, een Marokkaans vliegtuig met de tekst: minder, minder, minder.

Dit laatste is wat de man uit het youtube filmpje bedoelt: ‘jullie geven Wilders meer werk’.
Ik ben het persoonlijk vaak eens met Wilders en met andere rechtse politici, maar dat betekent niet dat ik geen oog wil hebben voor wat de Youtube-Marokkaan zegt.

Wat zeiden linkse politici over Marokkanen?

RelMarokkanen zijn een probleem voor de maatschappij.

Zelfs linkse politici die altijd een beetje een houding hebben van: ’vrede, mijne heren, vrede’; zelfs die ergeren zich kennelijk wild aan Marokkanen. Zelfs zij, die altijd voorop staan wanneer het gaat om verdedigen van allochtonen, opkomen voor etnische minderheden. Stel ze een vraag over Marokkanen en je krijgt bovenstaande uitspraken.

Dit ligt gewoon niet aan Wilders, Baudet e.a.

Het lijkt een typisch Marokkaans probleem te zijn en gezien het feit dat het zich Europawijd afspeelt kan ik niet concluderen dat het probleem zich onder een heel klein groepje Marokkanen afspeelt, die groep is groter dan sommige media willen doen geloven.

Ik heb zelf geen idee wat de grote oplossing is, maar ik zou beginnen met raddraaiers hard en ogenblikkelijk aan te pakken en ze niet met een ‘foei, jongens, zullen jullie dat nooit meer doen?’ strafje weg te laten komen.

Een goede tweede stap is dat de jongste kinderen sterker gestuurd worden om zich conform Nederlandse fatsoensnormen en Nederlandse wet- en regelgeving te gedragen. En ook-voor alle allochtonen- een krachtiger integratiebeleid. Details hierover ga ik hier niet bespreken. En ja, wellicht is het een idee dat de rellentrappers een indringend gesprek krijgen, face-to-face met de youtube-Marokkaan. ‘Waarom moeten jullie nou altijd verpesten?’.

Inderdaad, waarom?

CARL

Facebook
Twitter
WhatsApp
Carl von Clausewitz

Carl von Clausewitz

Conservatief-rechts. Vliegt graag. Kyokushin
Pro landbouw, EU: beetje té machtig geworden. Pro kernenergie, anti-klimaatkathedralen. Team Friet (met saté).

DONATIE
Stichting De Roze Leeuw krijgt geen subsidie van het rijk en dat willen wij ook niet omdat dit zou bepalen wat wij moeten zeggen en doen. Daarom zijn wij helemaal hankelijk van particuliere donaties. 

Wilt u bijdragen aan de werkzaamheden van De Roze Leeuw? Dan kunt u een bijdrage leveren via bankoverschrijving (voorkeur) of via Backme.org.

Bankoverschrijving: 
t.n.v. Stichting De Roze Leeuw
IBAN: NL28 INGB 0007 3208 82

Meer om te lezen...

detrans

Ik had detrans kunnen zijn

In een wereld waarin genderidentiteit centraal staat, reflecteert ik op mijn jeugd, worstelend met mijn zelf en het pad dat ik had kunnen bewandelen. Had een impulsieve beslissing als kind mij naar een leven als detransitioner geleid? Deze introspectieve kijk op zelfontdekking, genderconformiteit en de druk van het hedendaagse onderwijs roept op tot begrip, bewustzijn en voorzichtigheid.

Pieter Willen doet Krav Maga met De Roze Leeuw

Het Belang van Zelfverdediging

Het Belang van Sport en Zelfverdediging voor Jongeren: De Missie van De Roze Leeuw De Roze Leeuw benadrukt het belang van sport