De vrijheid van onderwijs staat nog steeds onder druk. Het befaamde ‘artikel 23’ van onze Grondwet heeft als kern: mensen mogen een school oprichten waar aan hun kinderen onderwijs wordt gegeven op basis van de levensbeschouwing die zij hebben. 

Zo zijn er naast openbare scholen ook katholieke, protestants-christelijke, gereformeerde, reformatorische, islamitische en vrije scholen.

Paarse Vrijdag

Toch nog altijd omstreden. Want al dit onderwijs wordt bekostigd uit belastinggeld. Er zijn er die vinden dat alleen ‘openbaar onderwijs’ zo betaald mag worden. Immers: openbaar onderwijs ‘is er voor iedereen’ en ‘maakt geen onderscheid’. Zij vergeten echter dat er katholieke, protestantse etc. mensen zijn die daar heel anders over denken. Zij betalen ook belasting, en betalen ook mee aan openbaar onderwijs waar ze geen gebruik van maken.

We staan dus quitte. Je zou ook kunnen zeggen: het is een patstelling. Tot nu toe is er aan deze onderwijsvrijheid nog niet getornd. Maar dat kan zomaar veranderen.

Waar het mij, en ‘De Roze Leeuw’ echter om gaat is dit: het principe dat het de ouders zijn die bepalen welk onderwijs er aan hun kinderen gegeven wordt. Kinderen en jongeren brengen een groot deel van hun leven op school door. 

De levensvisie daar mag zo veel mogelijk aansluiten bij wat men in het gezin mee wil geven. En: de overheid moet zich daar zo min mogelijk mee bemoeien!

Het ‘ge-bemoei’ (om het maar op z’n Tineke Schoutens te zeggen) neemt de laatste tijd helaas groteske vormen aan. De woke-ideologie van inclusiviteit en diversiteit laat zich niet stuiten.

groomers verpesten onze kinderen

Vooral op het gebied van gender kent de bemoeizucht geen grenzen. Denk aan ‘paarse vrijdag’: al op de basisschool wordt aan de kinderen bij seksuele voorlichting de fluïditeit en veranderbaarheid van gender bijgebracht. Of je een jongetje of een meisje bent staat niet meer vast.

Als jij je anders voelt, dan kun je veranderen. Kinderen worden zo in onzekerheid gebracht, met gevolgen die zij (en wij!) nog niet kunnen overzien.

Levensgevaarlijk! Stel dat ik als onzeker jongetje destijds op de basisschool deze richting was ingeduwd. Dan had ik nu met een omgebouwd lichaam gezeten. Ik moet er toch werkelijk niet aan denken….!

In het hoger onderwijs gaat de bemoeienis nog verder. Via ‘burgerschapsvorming’ wordt de woke-ideologie min of meer afgedwongen. Tot aan universiteiten toe zien docenten zich geconfronteerd met woorden en uitdrukkingen die ze niet meer mogen bezigen, omdat anders minderheden zich gediscrimineerd zouden kunnen voelen.

LHBTI hypocrieten

Zo ontstaan angstcultuur, zelfcensuur en cancelling, daar waar vrije wetenschap beoefend zou moeten worden.

De Roze Leeuw verzet zich tegen dit alles. Wij zijn geen slachtoffers, geen minderheid die beschermd moet worden, en waarvoor anderen zich in bochten moeten wringen. Wij hoeven zéker niet geleid te worden naar ‘transitie’ omdat dat volkomen normaal zou zijn. We zijn mens, we zijn man, we zijn vrij.

Overheid, laat het onderwijs vrij, en hou op met dat ge-bemoei!

RON

Delen:

Meer om te lezen..

Driehonderdvijfendertigjarige Oorlog

335 jaar oorlog

De 335 jarige Oorlog De 335 jarige Oorlog tussen Nederland en de Scilly-eilanden is een fascinerend en vaak over het hoofd gezien stukje geschiedenis, dat

Israël verdient onze steun

Israël verdient onze steun

Israël verdient onze steun En daar was hij dan: de lang verwachte aanval van Iran op Israël. Het was afgelopen nacht. Gelukkig was Israël voorbereid,

Nationale Christiaan Huygensdag

Christiaan Huygens, geboren op 14 april 1629 in Den Haag, Nederland, was een veelzijdige en invloedrijke wetenschapper tijdens de Gouden Eeuw van Nederland. Hij wordt vooral herinnerd vanwege zijn baanbrekende werk op het gebied van wiskunde, natuurkunde, en astronomie.

Nationale Vincent van Goghdag

Vincent van Gogh is een van de meest iconische en invloedrijke kunstenaars uit de 19e eeuw. Zijn leven was doordrenkt van passie, doorzettingsvermogen en tragiek, en zijn kunstwerken hebben een blijvende indruk achtergelaten op de wereld.

Inschrijven voor de nieuwsbrief

nieuwsbrief

DONATIE
Stichting De Roze Leeuw krijgt geen subsidie van het rijk en dat willen wij ook niet omdat dit zou bepalen wat wij moeten zeggen en doen. Daarom zijn wij helemaal hankelijk van particuliere donaties. 

Wilt u bijdragen aan de werkzaamheden van De Roze Leeuw? Dan kunt u een donatie maken via bankoverschrijving.

Doneert u meer dan €50,-? dan kunt u zich inschrijven als ”Vriend van De Roze Leeuw”. Een speciaal programma voor onze donateurs. Inschrijven kan hier: inschrijven.

Details: 
T.n.v. Stichting De Roze Leeuw
IBAN: NL28 INGB 0007 3208 82