Een onderwerp als ‘immigratie’ aansnijden is riskant vandaag de dag.

Ieder gesprek hierover wordt al jarenlang gesmoord door politieke correctheid. Je mag het er eigenlijk niet over hebben. Als jij de ruime instroom van mensen uit het buitenland naar ons land ook maar een beetje problematiseert, word je bestookt met etiketten als: racisme, discriminatie, vreemdelingenhaat, extreemrechts, fascistisch en wat men nog meer verzinnen kan. En vervolgens gaat het dus over het probleem en het gevaar dat jíj als vragensteller voor de samenleving bent.

Dat zal ook na dit opiniestukje wel weer het geval zijn. ‘Zucht….!’

Maar als we ons nu eens tot de feiten beperken. En dan wat vragen stellen.

Nederland is veruit het dichtstbevolkte land van Europa. Om elke vierkante meter wordt gestreden: bestemmen voor woningbouw, voor wegenbouw, voor landbouw, natuur, recreatie? Het een zit het ander in de weg, we zitten elkaar in de weg en er is aan van alles tekort: aan rust en ruimte, maar vooral ook aan woningen.

Is het dan handig om in zo’n overvol land iedereen volop binnen te laten: arbeidsmigranten, buitenlandse studenten, asielzoekers?  – Ik vraag maar…

Tegenwerping: ja, maar die laatstgenoemden niet toelaten is toch onbarmhartig?

Nu zijn veel asielzoekers eerst door veilige landen heengetrokken om ten slotte hier aan te kloppen. Zij zien Nederland als ultieme ‘reddingsboot’. Dat zijn we ook wel…

Maar deze reddingsboot is dus overvol. Is het barmhartig om die nog voller te laten worden? Met het gevaar dat we met z’n allen ‘kapseizen’?  – Ik vraag maar…

Nu, akkoord, de immigranten zijn binnen. Ze zijn er! Maar wat dan? Hoe gaan we met hen om, en zij met ons? Integreren ze een beetje? Hoe gedragen ze zich op de reddingsboot? Met velen gaat het goed. Zij passen zich in en passen zich aan. Prima!

Maar anderen niet. Komend uit een cultuur die gewend is te overheersen, treffen ze een Nederlandse cultuur die zwak is, zichzelf beschuldigt en al te makkelijk wegcijfert. En dat gebruiken ze! Denk aan ‘Zwarte Piet’ in Volendam: afgeschaft niet omdat de Volendammers dat willen, maar vanwege bedreigingen. Tradities veranderen, zegt men dan. Maar op déze manier…?   – Ik vraag maar….

Zo is ook onze veiligheid op straat en in de wijk verdwenen. Zelfs homoseksuele vluchtelingen in asielzoekerscentra worden bedreigd. De veroorzakers worden niet benoemd, en dus niet aangepakt. Wat heeft dat met barmhartigheid te maken, of met eerlijkheid, rechtvaardigheid?  – Ik vraag maar….

Nederland is als een schoolklas, waar drie leerlingen achterin door hun constant geklier de hele boel bederven. Wanneer de leraar hiervoor elke keer de héle klas straf geeft, zonder de drie wandaders te benoemen, komt die hele klas op een gegeven moment in opstand.

Ook wij staan op. Wij nemen het niet langer wanneer gedaan wordt alsof ‘de Nederlanders’ intoleranter zijn geworden ten aanzien van homoseksualiteit. Dat is een leugen. Benoem en bestraf de groepen die het probleem zijn. Alleen dán los je het probleem op.

*Ron

Delen:

Meer om te lezen..

Nationale Piet Heindag

Piet Hein was een Nederlandse luitenant-admiraal, bekend om zijn opmerkelijke bijdragen tijdens de Tachtigjarige Oorlog en de Nederlandse Zeeoorlogen in de 17e eeuw. Geboren op 25 november 1577 in Delfshaven, Rotterdam. Hein was een zeer bekwame en gedurfde marinecommandant.

Verkiezingsuitslag: het volk heeft gesproken.

Bepaalde linkse organisaties kondigden voor donderdagavond demonstraties tegen de verkiezingsuitslag aan. In mijn beleving zijn dat dus demonstraties tegen de wil van het Nederlandse volk en dus tegen de democratie als zodanig.

Inschrijven voor de nieuwsbrief

nieuwsbrief

DONATIE
Stichting De Roze Leeuw krijgt geen subsidie van het rijk en dat willen wij ook niet omdat dit zou bepalen wat wij moeten zeggen en doen. Daarom zijn wij helemaal hankelijk van particuliere donaties. 

Wilt u bijdragen aan de werkzaamheden van De Roze Leeuw? Dan kunt u een donatie maken via bankoverschrijving.

Doneert u meer dan €50,-? dan kunt u zich inschrijven als ”Vriend van De Roze Leeuw”. Een speciaal programma voor onze donateurs. Inschrijven kan hier: inschrijven.

Details: 
T.n.v. Stichting De Roze Leeuw
IBAN: NL28 INGB 0007 3208 82