Marcus

Marcus

Meer om te lezen:

WOKE & EEN GESCHIEDENIS VAN HET WEGKIJKEN

WOKE IS EEN GEVAAR!

“Hier is niets te zien. Dat besluiten wij voor jou. Kijk maar weg. Niets. Te. Zien. Hier zijn geen schokkende bevindingen, feiten of inzichten. Geen feiten over anti-homogeweld, en zeker geen feiten over de daders.”

Al 10 jaar waart het Woke-spook over Nederland en we zien de gevolgen: verzwijgen, cijfers bewust verkeerd interpreteren, onderzoeken wegmoffelen, en andere groepen als dader benoemen… alles wordt ingezet om de ongemakkelijke waarheid over anti-homogeweld door niet-Westerse allochtonen te verhullen.

Hoe zat het ook al weer met de Woke-ideologie? De term ‘woke’ betekent ‘wakker’ zijn: bewust zijn van discriminatie van minderheden. In beginsel ging het alleen om racisme, maar sinds 2010 wordt sociale ongelijkheid van eigenlijk alle minderheden bedoeld. Dat heeft onder andere gezorgd voor politieke correctheid, want o wee als een feitelijke waarheid beledigend kan zijn voor een bepaalde minderheid! Verder zorgt het voor identiteitspolitiek (hokjesdenken) en bepalen wie hoger op de slachtofferpyramide staan. Wel nu, de holebi’s (homo’s, lesbiennes en biseksuelen) zijn dat tegenwoordig in ieder geval niet. Hieronder volgt een korte geschiedenis die dat duidelijk weergeeft.

2006

In 2006 is er nog niets aan de hand en worden daders van anti-homogeweld nog benoemd. Uit een internet-enquête onder homoseksuelen blijkt dat met name bij zware incidenten als bedreiging en mishandeling Marokkanen relatief vaak betrokken zijn. Het Onderzoeksprogramma Politie & Wetenschap publiceert een samenvatting van het onderzoek, en geeft gewoon de harde feiten dat het relatief vaak daders van buitenlandse afkomst betreft.  

2008

In een baanbrekend wetenschappelijk onderzoek “Als ze maar van me afblijven” naar daders én hun motieven blijkt opnieuw dat Marokkanen sterk oververtegenwoordigd zijn als het gaat om fysiek geweld. Verbaal geweld komt overigens relatief vaak van autochtonen. Er is weinig aandacht voor in de media, maar de Volkskrant kopt de kern: ‘Geweld tegen homo’s in Amsterdam vooral door Marokkanen’.

2014

In de tussenliggende jaren gaat het de Woke kant op. Het 2014 rapport “Anti-homogeweld in Nederland“ van de Landelijke Eenheid Politie analyseert aangiftes van anti-homogeweld over de jaren 2009 t/m 2013. The Post Online is de eerste die er verslag van doet met de schokkende kop ‘gemiddeld drie aangiftes anti-homogeweld per week’. In het artikel staat ook dat de meerderheid van de daders de Nederlandse nationaliteit heeft. Een week later pakken media als Telegraaf en AD dit feit op met de misleidende kop ‘Homogeweld vooral door blanke man’. In absolute aantallen correct (want Nederland is overwegend blank), maar het gaat natuurlijk om relatieve vertegenwoordiging; Marokkanen blijken maar liefst 10x oververtegenwoordigd! Los van enkele commentaren onder de artikelen blijft dit onbelicht. Het linkse BNN-VARA komt zelfs met de pure desinformatie ‘Anti-homogeweld niet veroorzaakt door geloof of nationaliteit’… en Woke Nederland kijkt gerustgesteld weg…

2017

Begin april wordt in Arnhem ’s nachts een homostel afgetuigd met een betonschaar. Volgens het Facebook-bericht van een van de slachtoffers gaat het om een groep ‘Marokkaanse jongens tussen de 14 en 18 jaar oud’. Echter, als zij in de media hun verhaal doen, verdwijnt dit feit. De slachtoffers zelf benoemen dit niet meer; voelden zij druk om dit te verzwijgen? Ook in politieberichten wordt geen melding gemaakt van etniciteit. Alle media zijn geschokt, maar geen daderprofiel anders dan ‘een groep jongens’. Het geweldsincident maakt veel los in de maatschappij, voor iedereen is dit de druppel. De keiharde aanpak: hand-in-hand lopen in een mars tegen anti-homogeweld…

2020

In mei haalt een schokkend relaas van een door Marokkanen bespuugd, en later mishandeld homostel in Amsterdam de media. Als in de talkshow M (kijk vanaf 43:00) burgemeester Femke Halsema (Groen Links) gevraagd wordt of ze weet om welke groep het gaat, verzandt zij in algemene termen als ‘straatcultuur (…) wijdverbreid, niet slechts één groep, geweld richt zich tegen homoseksuelen, vrouwen, joden en moslims.’ Ze weigert de daders van dit specifieke geval te benoemen, evenals Rob Jetten (D66) die ook aan tafel zit. En zij verwachten dat wij hen geloven en ook wegkijken…

Als later dat jaar in september in Amsterdam weer geregeld sprake is van anti-homogeweld, maar daders onbekend zijn, weet Femke Halsema wél waar het gevaar vandaan komt: van de orthodox-christelijke kerk Hillsong die tegen de homoseksuele levensstijl is, en waar een jaar eerder veel om te doen was. Zij beschuldigt de kerk zelfs van homogenezing (hetgeen niet waar bleek te zijn) en hint op een ernstig gesprek (sic!). Maar uiteraard geen woord over de islam; die andere religie met sterk-gelovige gemeenschappen…

2021

Begin 2021 verschijnt het rapport “Actieonderzoek Anti-discriminatie LHBTIQ+”, gebaseerd op kwalitatief onderzoek onder slachtoffers van anti-homogeweld. De slachtoffers komen zelf met de conclusie dat het anti-homogeweld in Amsterdam vaker door (een groep van) allochtonen wordt gepleegd. Rutger Groot Wassink (Groen Links), nota bene zelf de opdrachtgever als Wethouder van Sociale Zaken, Diversiteit en Democratisering, houdt het rapport een half jaar uit de media omdat de boodschap niet gewild is. Hij heeft dus gewoon geprobeerd de slachtoffers het zwijgen op te leggen…

2022

En vorige maand weet opnieuw burgemeester Femke Halsema na beschieting van homobar Prik in Amsterdam de daders van anti-homogeweld te duiden! Dit ‘culturele probleem’ wordt volgens haar veroorzaakt door ‘groepen van corpsjongens tot conservatieve jongeren’, terwijl volgens de bareigenaar ‘het meestal getinte jongeren met een Marokkaans accent zijn’…

Er zijn dus andere, belangrijkere groepen die bescherming verdienen, zelfs al zijn ze dader. En daar wringt de schoen. Wij hebben geen problemen met allochtonen en andere (religieuze) opvattingen; maar haat zaaien, dreigen en geweld plegen zijn ontoelaatbaar. Daders hoor je te benoemen en te straffen. En bij specifieke dadergroepen is een gerichte aanpak nodig. Het wegkijken bij deze groepen accordeert het geweld. Wij homo’s moeten maar blijven wegkijken. Maar wegkijken alléén lijkt niet meer voldoende. We moeten nu tijdens het wegkijken, kijken naar iets anders. En dus werkt Woke Nederland aan mooie afleidingen en vervuilt het onze omgeving met loze regenboogsymbolen. Om zogenaamd te tonen dat er wel degelijk wat aan anti-homogeweld gedaan wordt. 

“Hier is dus nog steeds niets te zien. Dat hebben wij besloten voor jou. Kijk dus maar weg. Kijk naar onze mooie symboolpolitiek. Bijvoorbeeld onze regenboog-app waarin je aangeeft tegen homodiscriminatie te zijn! Dat zal de daders leren! Kijk naar mooie regenboogvlaggen (bijvoorbeeld deze in Oost-Amsterdam), het langste regenboogfietspad ter wereld in Utrecht, regenboogbussen en -trams, en regenboogzebrapaden in bijvoorbeeld Utrecht (2013, de eerste ter wereld), Zaandam (2016), Mijdrecht (mei 2022), en zelfs Westdorpe, Zeeland (deze maand, oktober 2022)! Oh. Wat. Mooi. Een. Regenboog… Kijk. Maar. Weg. Weg van anti-homogeweld.”

DONATIE
Stichting De Roze Leeuw krijgt geen subsidie van het rijk en dat willen wij ook niet omdat dit zou bepalen wat wij moeten zeggen en doen. Daarom zijn wij helemaal hankelijk van particuliere donaties. 

Wilt u bijdragen aan de werkzaamheden van De Roze Leeuw? Dan kunt u een bijdrage leveren via bankoverschrijving (voorkeur) of via Backme.org.

Bankoverschrijving: 
t.n.v. Stichting De Roze Leeuw
IBAN: NL28 INGB 0007 3208 82

Meer om te lezen

detrans

Ik had detrans kunnen zijn

In een wereld waarin genderidentiteit centraal staat, reflecteert ik op mijn jeugd, worstelend met mijn zelf en het pad dat ik had kunnen bewandelen. Had een impulsieve beslissing als kind mij naar een leven als detransitioner geleid? Deze introspectieve kijk op zelfontdekking, genderconformiteit en de druk van het hedendaagse onderwijs roept op tot begrip, bewustzijn en voorzichtigheid.

Pieter Willen doet Krav Maga met De Roze Leeuw

Het Belang van Zelfverdediging

Het Belang van Sport en Zelfverdediging voor Jongeren: De Missie van De Roze Leeuw De Roze Leeuw benadrukt het belang van sport