Vandaag, maandag 17 oktober, is er weer een fototentoonstelling van Pride Foto’s beklad. Hier zijn naakte transpersonen te zien met hun geslachtsdelen volop in beeld en oudere mannen die seksuele handelingen lijken te verrichten met hele jonge jongens. Dit is al eens eerder gebeurd, en ook toen was er veel ophef over.

Ook namens De Roze Leeuw wil ik hier graag op reageren. Ik denk dat ik wel zeker weet dat ik namens velen spreek wanneer ik zeg dat het beeld dat in de media gecreëerd wordt niet juist is. Er wordt gedaan alsof Nederland een intolerant land is. Dit is niet juist. Want juist met acties zoals deze extreem provocerende fototentoonstelling, wordt het tegenovergestelde bereikt. Mensen die toch al geen probleem hadden met homoseksualiteit, krijgen dat nu wel. Er wordt onterecht een beeld neergezet dat het ons, homoseksuelen, alleen maar om seks zou gaan. Terwijl onze seksuele voorkeur maar een van de vele onderdelen is van ons leven. 

Want juist hiermee zorgt Pride Foto’s ervoor dat wij voor schut staan. Dat wij bekend staan als een stel perverselingen. En hier hebben wij iets op tegen. Wij roepen daarom Pride Foto’s ook op om te stoppen met deze zinloze acties. Want dit is geen onderdeel van de oplossing, maar juist onderdeel van het probleem. 

* Erik Havenaar
Vice Voorzitter Stichting De Roze Leeuw

Delen:

Erik Havenaar

Erik Havenaar

Erik Havenaar is voorzitter van Stichting De Roze Leeuw. Doet aan Krav-Maga, boksen en fitness.

Meer om te lezen..

detrans

Ik had detrans kunnen zijn

In een wereld waarin genderidentiteit centraal staat, reflecteert ik op mijn jeugd, worstelend met mijn zelf en het pad dat ik had kunnen bewandelen. Had een impulsieve beslissing als kind mij naar een leven als detransitioner geleid? Deze introspectieve kijk op zelfontdekking, genderconformiteit en de druk van het hedendaagse onderwijs roept op tot begrip, bewustzijn en voorzichtigheid.

Pieter Willen doet Krav Maga met De Roze Leeuw

Het Belang van Zelfverdediging

Het Belang van Sport en Zelfverdediging voor Jongeren: De Missie van De Roze Leeuw De Roze Leeuw benadrukt het belang van sport en een actief

Inschrijven voor de nieuwsbrief

nieuwsbrief

DONATIE
Stichting De Roze Leeuw krijgt geen subsidie van het rijk en dat willen wij ook niet omdat dit zou bepalen wat wij moeten zeggen en doen. Daarom zijn wij helemaal hankelijk van particuliere donaties. 

Wilt u bijdragen aan de werkzaamheden van De Roze Leeuw? Dan kunt u een donatie maken via bankoverschrijving.

Doneert u meer dan €50,-? dan kunt u zich inschrijven als ”Vriend van De Roze Leeuw”. Een speciaal programma voor onze donateurs. Inschrijven kan hier: inschrijven.

Details: 
T.n.v. Stichting De Roze Leeuw
IBAN: NL28 INGB 0007 3208 82