Erik Havenaar

Erik Havenaar

Vice Voorzitter van Stichting De Roze Leeuw

Pride Fototentoonstelling beklad – onze reactie

Vandaag, maandag 17 oktober, is er weer een fototentoonstelling van Pride Foto’s beklad. Hier zijn naakte transpersonen te zien met hun geslachtsdelen volop in beeld en oudere mannen die seksuele handelingen lijken te verrichten met hele jonge jongens. Dit is al eens eerder gebeurd, en ook toen was er veel ophef over.

Ook namens De Roze Leeuw wil ik hier graag op reageren. Ik denk dat ik wel zeker weet dat ik namens velen spreek wanneer ik zeg dat het beeld dat in de media gecreëerd wordt niet juist is. Er wordt gedaan alsof Nederland een intolerant land is. Dit is niet juist. Want juist met acties zoals deze extreem provocerende fototentoonstelling, wordt het tegenovergestelde bereikt. Mensen die toch al geen probleem hadden met homoseksualiteit, krijgen dat nu wel. Er wordt onterecht een beeld neergezet dat het ons, homoseksuelen, alleen maar om seks zou gaan. Terwijl onze seksuele voorkeur maar een van de vele onderdelen is van ons leven. 

Want juist hiermee zorgt Pride Foto’s ervoor dat wij voor schut staan. Dat wij bekend staan als een stel perverselingen. En hier hebben wij iets op tegen. Wij roepen daarom Pride Foto’s ook op om te stoppen met deze zinloze acties. Want dit is geen onderdeel van de oplossing, maar juist onderdeel van het probleem. 

* Erik Havenaar
Vice Voorzitter Stichting De Roze Leeuw
Erik Havenaar

Erik Havenaar

Vice Voorzitter
Stichting De Roze Leeuw

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn

More to explorer

De Gouden Koets is van groot belang voor de Nederlandse cultuur.

Kunst en Cultuur

Wij van De Roze Leeuw maken ons sterk voor een hoge waardering van kunst en cultuur. Dat lijkt een open deur, maar

de genderworst

De Genderworst

Genderkoek en de Wompende Woke Worst Ik snap de verwarring van de lezer met genderkoek, maar in een koekje kun je bijten,