Erik Havenaar

Erik Havenaar

Vice Voorzitter van Stichting De Roze Leeuw

Meer om te lezen:

Nationale Coming-Out Day 2022

Het is vandaag coming-out dag. Een dag die benadrukt dat iedereen zichzelf moet kunnen zijn. Wel, dat is inderdaad een groot goed. Want dit doet mij denken aan dat moment dat De Roze Leeuw geweigerd werd op de pride walk in Amsterdam. Een demonstratie waar notabene de titel voor was: kleur bekennen. Dus wij, De Roze Leeuw, dachten daar ook aan mee te mogen doen.

Nou, dat hebben wij geweten ook! Nadat bekend was geworden dat De Roze Leeuw mee zou lopen aan de pride walk stroomden de doodsbedreigingen aan ons adres binnen. De hele avond en nacht waren extreem-links en Antifa druk in de weer om duidelijk te maken dat inclusie alleen geld voor mensen die hetzelfde denkbeeld hebben als zij.

De LGBTQIAP+ beweging is gekaapt door mensen met extreme denkbeelden. Een beweging waar je vooral niet jezelf kan zijn. Ben je een jongen en speel je met meisjesspeelgoed? Dan ben je waarschijnlijk een meisje! En ben je een meisje, en hou je ervan om met jongensspeelgoed te spelen? Dan ben je zeker een jongentje en hup, dan gaan we snel aan de hormoonblokkers. De ouders indoctrineren het kind met allerlei gevaarlijke transwaanbeelden.

De coming-out day, deze dag zou juist gekenmerkt moeten zijn dat iedereen zichzelf kan zijn. En juist de beweging die zichzelf zo inclusief noemt, is allesbehalve inclusief!

De Woke regenboogletterbakgemeenschap dwingt haar mening met harde hand op. Deze gemeenschap is extreem in elke denkbare vorm. Het lijkt wel alsof je steeds gekker moet doen en steeds extremere afwijkingen moet hebben om erbij te mogen horen. Ik ken iemand die ooit eens op een bedrijfsconferentie was en daar een kraampje van de corporate LHBTQI+ organisatie tegenkwam. Die vroegen wat haar verhaal was. Ze zei dat ze lesbisch is. De reactie van de mensen achter het kraampje was onthutsend: ‘’oh, dat is wel wat gewoontjes he’’?

En dit is een perfect voorbeeld van hoe het tegenwoordig gaat. Je moet steeds extremer zijn om erbij te mogen horen. Jezelf zijn is allang niet meer voldoende in deze maatschappij. Het is dat wij een heel aantal stappen teruggaan en weer blij gaan zijn met wie wij echt zijn! Het is prima wanneer je als jongen met meisjes speelgoed speelt. Of als meisje bouwvakkertje wil spelen.

Dan komen wij bij het volgende probleem van deze extreme woke beweging.  Veel jongeren durven niet meer uit de kast te komen omdat er, door deze extreme beweging, een beeld gecreëerd wordt dat alle LHB’ers extreem zijn. Dat iedereen van dragqueens houdt. Dat iedereen make up draagt of trans is. Wat op zich allemaal best prima is. Maar er wordt vergeten dat veel mensen hier ook helemaal niets mee hebben. Er is geen plaats meer voor de ‘’gewone’’ homoseksueel die op hetzelfde geslacht valt.

Daarom is er De Roze Leeuw. Een groep die de ‘’gewone’’ homoseksueel, lesbienne en biseksueel vertegenwoordigd. Wij maken van onze seksualiteit niet onze hele identiteit.

Erik Havenaar

Erik Havenaar

Vice Voorzitter
Stichting De Roze Leeuw

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn

DONATIE
Stichting De Roze Leeuw krijgt geen subsidie van het rijk en dat willen wij ook niet omdat dit zou bepalen wat wij moeten zeggen en doen. Daarom zijn wij helemaal hankelijk van particuliere donaties. 

Wilt u bijdragen aan de werkzaamheden van De Roze Leeuw? Dan kunt u een bijdrage leveren via bankoverschrijving (voorkeur) of via Backme.org.

Bankoverschrijving: 
t.n.v. Stichting De Roze Leeuw
IBAN: NL28 INGB 0007 3208 82

More to explorer

Borrel Arnhem!

Op vrijdagavond 21 mei jl. hadden wij in Arnhem onze eerste regionale borrel voor de afdeling ‘Gelderland en noord en oost Nederland’. 

Open brief aan journalist Chris A.

Op 6 mei jl. verscheen op de site van Chris Aalberts een artikel, gewijd aan De Roze Leeuw’. Hieronder vanuit onze Stichting een reactie van columnist Ds. Ron, in de vorm van een Open Brief.