Transgenderwet

Dinsdag wordt de nieuwe transgenderwet behandeld in de tweede kamer. Wij begrijpen dat het transitieproces voor transseksuelen heel erg intensief kan zijn. Maar deze wet is een gevaar voor onze samenleving. Het slaat elk argument en logische redenering op agressieve manier neer. Wat staat er nu precies in deze wet? Het komt er ongeveer op neer dat je zonder enige tussenkomst van een deskundige van geslacht kan veranderen. Althans – op papier. Je kan gewoon naar de gemeente gaan en daar zeggen dat je als man meer vrouw voelt of vice versa. De gemeente kan dit niet weigeren en moet dat blindelings overnemen. En zo krijgt deze transpersoon opeens toegang tot alle faciliteiten van het andere geslacht. Stelt u zich eens voor… Een sexverslaafde perverse man die toegang krijgt tot dames kleedkamers en toiletten.  

Dit is een keiharde slag in het gezicht van transseksuelen die al jaren zelfonderzoek en transitie hebben ondergaan. Mensen die echt een genderdysforie hebben, en die niet meegaan in de hype. Die jaren hebben geleden om eindelijk als man of vrouw door het leven te kunnen gaan. 

Dit is niet meer strijd voor alleen homo’s, lesbiennes of biseksuelen. Dit gaat de hele samenleving aan. Het dringt door tot alles waar  wij mee te maken hebben. Zelfs transseksuelen sturen ons berichten dat zij zich vertegenwoordigd voelen door De Roze Leeuw. 

Aanspreekvormen die wij moeten gebruiken, want als u dat niet doet, bent u een  transfoob. En wanneer iemand dat eenmaal is, word die keihard gecanceld. 

In mijn vorige video heb ik al verteld over de Nederlandse student die aan een transpersoon had gevraagd hoe het nu eigenlijk zat. Op een hele respectvolle manier. Maar toch was hij verbannen van de publieke ruimtes op de universiteit. Dit alleen maar omdat de transpersoon beledigd was en deze student gerapporteerd heeft.

Een ander voorbeeld was van een 31 jarige man die zich een meisje van 15 voelde. En in de meisjes kleedkamer van de lokale voetbalclub wilde omkleden.

Laten wij waken voor dit gevaar. En laten wij ons nuchter verstand gebruiken. Laten wij ook gewoon blij zijn met ons echte zelf. Dat wij niet perse ergens in mee hoeven te gaan. Maar het best kan zijn dat u een meer vrouwelijk bent als man zijnde. Of dat u als vrouw een meer mannelijk bent. Wees blij met uzelf en laat u zich vooral niets aanpraten.

Erik Havenaar

Erik Havenaar

Vice Voorzitter
Stichting De Roze Leeuw

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn

DONATIE
Stichting De Roze Leeuw krijgt geen subsidie van het rijk en dat willen wij ook niet omdat dit zou bepalen wat wij moeten zeggen en doen. Daarom zijn wij helemaal hankelijk van particuliere donaties. 

Wilt u bijdragen aan de werkzaamheden van De Roze Leeuw? Dan kunt u een bijdrage leveren via bankoverschrijving (voorkeur) of via Backme.org.

Bankoverschrijving: 
t.n.v. Stichting De Roze Leeuw
IBAN: NL28 INGB 0007 3208 82

More to explorer